Endonezya Devlet Başkanı Widodo Çin'de

Endonezya Devlet Başkanı Widodo Çin'de

Widodo, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü- İki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu çerçevesinde Çin’e giden Endonezya Devlet Başkanı Widodo, başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu’nda Çin Devlet Başkanı Şi ile ikili görüştü.

Görüşmede Widodo, Kuşak ve Yol Projesi'nin, iki ülke arasındaki iş birliğine yeni bir ivme kazandıracağını vurgulayarak, Endonezya-Çin ekonomik iş birliğini de güçlendireceğini söyledi.

Özellikle yatırım konularında Kuşak ve Yol Projesi altında Çin ile çalışmak istediklerini belirten Widodo, Endonezya’da farklı bölgeleri kapsayan liman, karayolu, demiryolu ve enerji üretim tesisi gibi alanlarda üç büyük proje konusunda Çin hükümetine iş birliği teklifinde bulundu.

Görüşme sonrası Widodo ve Şi huzurunda iki ülke arasında 5 yıllık süreyi içeren kapsamlı stratejik ortaklığın uygulanması, hızlı demiryolu projesi, ekonomik ve teknik iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin 3 anlaşma imzalandı.

Şi de görüşmede ikili ticari ilişkiler, altyapı projelerinin teşvik edilmesi, terörle mücadele, siber güvenlik, tarım, turizm ve enerji alanlarında iki ülkenin iş birliğini artırması gerektiğini ifade etti.

Çin ziyaretine 11 bakanın eşlik ettiği Widodo'nun, temaslarının ardından bugün ülkesine dönmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :