Endonezya, Çinli bilişim suçu zanlılarını ülkelerine iade etti

Endonezya, Çinli bilişim suçu zanlılarını ülkelerine iade etti

Çinlileri hedef alan telefon ve internet dolandırıcılığı şüphelisi 143 kişi, Endonezya'dan Çin'e getirildi

PEKİN (AA) - Çin'de yürütülen sınır ötesi bilişim dolandırıcılığı soruşturmaları kapsamında 143 şüphelinin Endonezya'dan Çin'e iade edildiği bildirildi.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, ülkenin farklı eyaletlerini hedef alan toplam 20 milyon yüen (yaklaşık 11 milyon lira) tutarındaki telefon ve internet dolandırıcılığının failleri oldukları öne sürülen 143 Çin vatandaşının, Endonezya'dan ülkeye getirildiğini duyurdu.

Bakanlık, Endonezya'da olduğu tespit edilen şüphelileri bulmak için ülkenin Tiencin kenti ile Cilin, Hunan ve Sıçuan eyaletindeki emniyet yetkililerinden oluşan ekibin soruşturma için bu ülkeye gönderildiğini belirtti.

İki ülke polisinin iş birliğiyle geçen ay sonu yapılan operasyonda 153 şüphelinin gözaltına alındığı, zanlıların banka kartı, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarına el konulduğu bildirildi.

Bunlardan 143'ünün, bugün Çin polis ekipleri nezaretinde uçakla ülkeye getirildiğini, diğer 10 şüphelinin ise Endonezya'daki sorgularının sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Çin'i hedef alan bilişim dolandırıcılığı suçları ile mücadele kapsamında diğer ülkelerle yakın iş birliğinin sürdürüleceği vurgulandı.

Çin Yüksek Halk Savcılığı, ülkedeki emniyet birimlerinin, geçen yıl yurt içi ve dışında faaliyet gösteren yaklaşık 20 bin bilişim suçu şüphelisini yargıya teslim ettiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :