Endonezya Büyükelçisi Gürbüz göreve başladı

Endonezya Büyükelçisi Gürbüz göreve başladı

Türkiye'nin yeni Endonezya Büyükelçisi Gürbüz: - "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın en iyi dileklerini, selam ve sevgilerini Devlet Başkanı Widodo’ya ilettim"

CAKARTA (AA) - Türkiye'nin yeni Endonezya Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'ya güven mektubunu sundu.

Gürbüz, Devlet Başkanlığı Sarayı'ndaki kabul töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Endonezyalı yetkililer, güven mektubu sunan 9 ülkenin büyükelçisi arasında Türkiye’ye öncelik tanıdı. Milli marşımızın okunmasının ardından Devlet Başkanı Widodo'ya güven mektubunu sundum. Tören bizim açımızdan memnuniyet verici geçmiştir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Widodo ile kısa bir görüşme yaptığını belirten Gürbüz, "Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip) Erdoğan'ın en iyi dileklerini, selam ve sevgilerini Widodo'ya ilettim. Widodo da son zamanlarda sık görüşme fırsatı bulduğu Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a en iyi temennilerini iletti." diye konuştu.

Gürbüz, Widodo ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin de gündeme geldiğini dile getirerek, "Son derece iyi olan siyasi ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi amaçladığımızı ve özellikle de ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi ön plana çıkarmak istediğimizi vurguladım." dedi.

Widodo’nun Türkiye'den özellikle enerji sektöründeki firmaları, yatırım için ülkesine davet ettiğini söyleyen Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisine bazı şirketlerimizin Endonezya piyasasına girdiğini, kısa bir süre önce enerji sektöründe iki şirketimizin ihale aldığını belirttim. Enerji sektörü dışında inşaat sektöründe de yatırımların mümkün olduğunu, Türkiye'nin inşaat sektöründe Çin'den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade ettim. Widodo, inşaat firmalarımızın Endonezya'ya gelmesinden büyük memnuniyet duyacağını söyledi."

Widodo'nun terörle mücadele konusuna da değindiğini aktaran Gürbüz, "Widodo,Türkiye'nin DAEŞ terör örgütüyle mücadelesini yakından izlediklerini belirtti. Kendisi, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen ve daha sonra kısmen geri gelen veya gelmeyen Endonezyalıların sayısının arttığını, bu nedenle bu mücadelenin Endonezya için de çok önemli olduğu ifade etti." şeklinde konuştu.

Gürbüz, 2009-2011 yıllarında Tanzanya büyükelçisi olarak görev yapmış, 2012-2016 yıllarında da Dışişleri Bakanlığı müşavirliğinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığında danışmanlık görevini üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :