En Güzel Akülü Arabalar Peg Perego'da!

En Güzel Akülü Arabalar Peg Perego'da!

En Güzel Akülü Arabalar Peg Perego'da!

En Güzel Akülü Arabalar Peg Perego'da!

Bebeklik döneminin sakin ve hareketsiz geçen ilk aylarından sonra anne babalar ve çocukları için yepyeni bir sayfa açılır. Keşfetmeye ve öğrenmeye açık meraklı çocukların hareket kabiliyetleri de artınca çok daha dinamik ve enerjik bir oyun dönemine geçiş yapılır. Bu dönemde açık hava oyunları ve oyuncakları minik kaşiflerin favorisi olur. Akülü arabalar rengarenk modelleri, müzikli tuşları ve sunduğu eğlence ile açık hava oyunlarının en çok aranan oyuncakları arasında yerini alır.

Rengarenk ve Eğlenceli Akülü Araba Modelleri

Akülü arabalar her yaştan çocuğun ilgisini çeken oyuncaklardır. Kırmızı, siyah, pembe, sarı, mavi, beyaz gibi farklı beğenilere hitap edecek şekilde cıvıl cıvıl tasarlanan akülü arabalar ergonomik modelleri ve ışık, ses, müzik, korna gibi farklı duyulara hitap eden özellikleri ile çocukları ve ebeveynleri memnun eder. Uzaktan kumandalı akülü arabalar, küçük çocukların emniyetli bir şekilde kontrol edilebilmesi için avantaj sunar. Tek ve çift kişilik modelleri ile farklı gereksinimlere hitap eden modeller; 6,12, 24 volt gibi değişen güç alternatiflerine sahiptir. Şarj edildikten sonra modelin özelliklerine göre değişen sürelerde keyifli açık hava etkinlikleri yapmak mümkündür.

Akülü araba modelleri çocukların emniyeti ve konforu göz önünde bulundurularak tasarlanır. Ergonomik tasarıma sahip ürünler, geniş koltukları ile çocuklara rahatlık sunar. Emniyet kemeri, çocukların ani hareketler sırasında ya da sarkma yaşanması halinde savrularak düşmesini engellemeye yardımcı olur. İniş ve kalkış hareketlerinin sakin bir şekilde yapılmasına imkan veren akülü arabalar, çocukların ürkmeden oyuncağı kullanabilmesini sağlar. Otomatik fren, frene basılması gereken zamanlarda kontrol sağlar. Uzaktan kumandalı modeller de anne babalara güven verir. Kumandalı modeller çocukların gideceği yönü tayin ve kontrol etmeye olanak tanır. Böylece çocukların tehlikeli ve rampalı alanlara ilerlemesinin önüne geçilmiş olur.

Akülü Arabalar Ne Zaman Kullanılır?

Akülü arabaların beden kontrolünün henüz sağlanamadığı bebeklik döneminde kullanılması uygun değildir. Bu nedenle baş boyun kontrolü, oturma becerisi, yürüme gibi çeşitli kaba motor becerilerin edinildiği ilk 12-18 ayı kapsayan evreden sonra kullanılması daha uygun olacaktır. Kaç yaşına kadar kullanılabileceğini ise modellerin taşıma kapasitesine ve kullanım özelliklerine göre belirleyebilirsiniz. Oyuncakların kullanım talimatları üzerinden bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte 8 yaşa ve 50 kiloya kadar kullanılabilen akülü arabalar da mevcuttur.

Akülü Arabaların Çocukların Gelişimine Katkısı Nedir?

Akülü arabalar özellikle kaba motoru destekleyen açık hava oyuncaklarıdır. Çocukların açık alanlarda, park ve bahçelerde keyifle kullandığı akülü arabalar, bazı özellikleri ile çocuk gelişimine katkı sağlar. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Akülü arabalar açık hava kullanımına uygun oyuncaklar olduğu için çocukların temiz havadan eğlenceli bir şekilde faydalanmasına vesile olur.
  • Arabaya binme, arabadan inme, direksiyonu hareket ettirme gibi hareketler çocukların kaba motor becerilerine ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunur.
  • Akülü arabayı çalıştırmaya ve sürmeye çalışırken çocukların el göz koordinasyonları aktive olur.
  • Müzik, ışık gibi görsel ve işitsel uyaranlar sayesinde bebeklerin duyu gelişimleri desteklenir.
  • Kornası, müzikleri, ışıkları, aynaları ve gerçekçi tasarımı ile sahici bir araba görünüm çizen akülü arabalar ile çocukları kendilerini özgür hisseder. Arabalarını emniyetli bir şekilde özgürce kullanan çocukların özgüvenleri de desteklenmiş olur.

Siz de çocuğunuz ile açık havanın tadını doyasıya çıkarmak için Peg Perego’nun akülü araba modellerini inceleyebilir, akülü araba fiyatlarını değerlendirerek bebeğiniz için en uygun ürünü belirleyebilirsiniz. Peg Perego akülü arabalarını tercih ederek çocuğunuzla geçireceğiniz keyifli günlere bir yenisini ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.