En Az 40 Bin Kişiye Müjde! Konya'ya Yapılıyor

En Az 40 Bin Kişiye Müjde! Konya'ya Yapılıyor

Konut sektörünün en iyi kazançlar sağladığı şehirlerden biri olan Konya'da sektör iyi günler yaşıyor. Yayınlanan verilere göre Konya'da 3 aylık dönemde ortalama 40 bin kişinin ikamet edebileceği 10 bin konut için işlem yapıldı.

Yatırımcısına en çok kazandıran sektörlerin başını çeken inşaatta bereketli günler yaşanıyor. Finans dünyasında yaşanan yeni gelişmelerden Konya'da pek etkilenmeyen inşaat sektörü ara vermeden yükselişte.

Son dönemlerde yaşanan depremler nedeniyle göçlerin artması Konya'yı güvenli konumu açısından önemli bir yere getirmişe benziyor. Firmalar yeni projelerini bir bir açıklarken yenilerinin ilk imzaları da atılıyor.

f2.jpg

2000'li yılların başından bu yana bir şantiyeyi andıran Konya'da imara açılan arazilerde dikilen yeni konut imalatları tam gaz sürüyor.

YENİ KONUTLAR BİR BİR TESLİM EDİLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in verilerine göre Konya'da 2024 yılının ilk 3 ayında konut sektörü oldukça hareketli günler geçirdiği görülüyor. Son yayınlanan rakamlara göre sadece 3 ayda 5889 daire için yapı kullanım izni verildi.

f1.jpg

PARA KAZANMAYI ÖĞRENDİLER

Konya'da özellikle yeni inşaatlarda konutların alt kısımlarındaki işyerlerinin sayısındaki artışlar dikkat çekiyor. Konya'da kullanım izni verilen 1030 binada 1 milyon 526 bin 910 metrekare alanın 731 bin 415 metrekaresinin konut kullanımı, 494 bin 382 metrekare alanın da konut dışı kullanım alanı olduğu görüldü.

KONYA'YA 1052 BİNA DAHA GELİYOR

Yayınlanan istatistiklerde Konya'ya 1052 yeni bina daha yapılacağı görüldü. Toplamda 5139 dairenin imal edileceği Konya'da 682 bin 260 metrekare daire, 361 bin 579 metrekare de bina altı işyeri yapılacağı ortaya çıktı.

f3.jpg

KONYA KEYFİNE DÜŞKÜN

Yayınlanan istatistiklere göre Konya'da ortalama daire ölçüsünün hatırı sayılır büyüklükte olduğu görüldü. Yeni yapılacak konutların ortalama daire büyüklüğü 132 metrekare.

KONYA DEPREM BÖLGESİNİ SOLLADI

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde büyük yıkım yaşanan Hatay bile Konya'nın rakamlarına yaklaşamadı. Hatay'da kullanım izni verilen 531 binada 2478 daire bulunuyor. Ayrıca 185 bina ve 1248 daire için yeni izin alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.