"Employ Uluslararası Final Konferansı"

"Employ Uluslararası Final Konferansı"

İstanbul Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Yaman:- "Eğitim alanında yapılabilecek en önemli şeylerden bir tanesi, çağımız dijitalleşme çağı olduğu için dijital becerilerdir. Okul eğitimlerinde çocuklarımıza ciddi oyunlar diye tabir ettiğ

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Harun Yaman, eğitim alanında yapılabilecek en önemli şeylerden bir tanesinin öğrencilere dijital beceriler kazandırmak olduğunu belirterek, "Okul eğitimlerinde çocuklarımıza ciddi oyunlar diye tabir ettiğimiz bir metodoloji ile dijital becerileri kazandırmaya çalışıyoruz." dedi.

"ERASMUS + KA2-Yenilik ve İyi Uygulamalar Değişimi İçin İş Birliği-Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar" konulu "Employ Uluslararası Final Konferansı" Taksim'deki bir otelde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Harun Yaman, Employ Projesi'ne ilişkin bilgi verdi.

Yaman, projenin 2015 yılında kabul edilen, Türkiye Ulusal Ajansı'nın ERASMUS Plus Programı ve okul eğitimi stratejik ortaklıklar başvurusu altında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Projenin koordinatörlüğünü İstanbul Valiliği'nin yaptığını ifade eden Yaman, Yunanistan, Estonya, İtalya'dan da proje ortakları olduğunu vurguladı.

Projede dijital beceriler konusunun işlendiğini değinen Yaman, şöyle devam etti:

"Dijital becerileri 2 boyutta işledik. Biri sosyal dahil edilme denilen kavram diğeri de istihdam edilebilirlik. Bu iki boyutta inceledik. Biliyorsunuz sadece ülkemiz için değil, Avrupa'nın geleceği için de yapılacak en büyük yatırım, eğitim alanındadır. Eğitim alanında yapılabilecek en önemli şeylerden bir tanesi, çağımız dijitalleşme çağı olduğu için, dijital becerilerdir. Okul eğitimlerinde çocuklarımıza dijital becerilerin kazandırılmasını, ciddi oyunlar diye tabir ettiğimiz bir metodolojiyle çocuklarımıza kazandırmaya çalışıyoruz."

Yaman, İstanbul Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu'nun çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:

"AB Dış İlişkiler Bürosu olarak görevlerimiz var. Bunlardan bir tanesi, şu an kapanış toplantısını yaptığımız Employ Proje gibi projeler hazırlamak. Web sitemize ziyaret ettiğinizde bugüne kadar 2005 yılında kurulan birimimizin özellikle 2009 yılından itibaren yaptığı birçok proje var. Bu projeleri sitemizden izleyebilirsiniz. Aynı zamanda biz sadece AB Dış İlişkiler Bürosu olarak değil İstanbul Valiliği'nin diğer birimi olan İl Sosyal Eğitim Proje Müdürlüğü olarak da özellikle sosyal alanda birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda sadece uluslararası kaynakları Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, UNESCO gibi kaynakları değil aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı gibi yerel kaynaklardan da yararlanarak birçok projeyi de hayata geçiriyoruz."

Yaman, AB Bakanlığı ile kent halkının AB müzakere sürecinde, AB ile bütünleşme sürecine katkıda bulunmaya yönelik de çalışmaları olduğunu aktardı.

Müzakere sürecinde 33 başlıkla ilgili yapılan çalışmaları il genelinde ilgili kurumla birlikte koordine etmek, yürütmek ve yapılan çalışmalar hakkında kent halkını bilgilendirmek gibi bir görevleri de olduğunu vurgulayan Yaman, "Bu projeden bahsettiğimizde ise artık dijitalleşmenin konuşulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla dijital beceriler, kritik öneme sahip. Sosyal becerileri de önemsiyoruz ve dışarıda bırakmıyoruz. Özellikle çocuk ve gençlerimizin dijital ve sosyal becerilerini arttırmak için birçok projeyi hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Fatih Projesi Eğitmeni Gökçen Yoldaş da programda Fatih Projesi'yle ilgili sunum gerçekleştirdi.

- Employ

Employ, ilk ve orta öğretimdeki çocuk ve gençler ile dışlanma riskine sahip bireylerin dijital okur yazarlık becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Proje, istihdam edilebilirliğinin artırılması, toplumsal eşitlik ve katılımın desteklenmesi ve beşeri sermayeye dayalı ekonomik büyümeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler