Emniyetten engelli çocuklar için etkinlik

Emniyetten engelli çocuklar için etkinlik

Elazığ Emniyet Müdürlüğünün etkinliğinde engelli çocuklar, özel harekat ekibiyle fidan dikiminden çim saha maçına, eğlenceli vakit geçirdi- İl Emniyet Müdürü Cangül: - "Özel çocuklarımız bugünü mutlu olacak şekilde geçiriyorsa bu bizim için en büyük sevin

ELAZIĞ (AA) - Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında özel harekat polisiyle bir araya gelen engelli çocuklar gönüllerince eğlendi.

Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şubesinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret eden eden engelli çocuklar, çevre bilinci ve doğa sevgisini kazanmak amacıyla özel harekat polisi ile fidan dikimi yaptı.

Daha sonra özel harekat polisi ile engelli çocuklardan oluşan rakip takımlar beraberlik ve dostluk duygusunu paylaşmak adına çim sahada maç yaptı.

Ardından engelli çocuklar özel harekat bünyesinde yer alan zırhlı araçlara binerek fotoğraf çektirdi.

Programın sonunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketleri özel harekat polisince engelli çocuklara verildi.

İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, böylesine anlamlı bir günde özel çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Bu tür etkinliklerin sadece Engelliler Haftası'nda değil normal günlerde de yapılması gerektiğini ifade eden Cangül, engelli çocukların farkında olmak, onları toplumla bütünleştirmek ve sosyal hayata kazandırmak adına bu tür etkinliklerin önemine işaret etti.

Cangül, ''Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ısrarla belirttiği gibi hep birlikte engelliler için farkındalık yaratmak, onlarla beraber olmak ve paylaşımda bulunmak amacındayız. Özel çocuklarımız bugünü mutlu olacak şekilde geçiriyorsa bu bizim için en büyük sevinç ve gurur kaynağı olacaktır.'' dedi.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Naci Demirpolat, Türkiye'de 10 milyona yakın engelli birey bulunduğunu dile getirerek, herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle engellilerin sorunlarıyla daha yakından ilgilenmesi ve onlara sevgiyle yaklaşması gerektiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :