Emniyet Teşkilatı 173 yaşında

Emniyet Teşkilatı 173 yaşında

İçişleri Bakanı Soylu, Cebeci Polis Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı- Soylu:- "Biz size şahidiz ki giydiğiniz üniformanın hakkını verdiniz. Vatanı satmadınız, milleti terk etmediniz, canımıza, malımıza, namusumuza halel getirmediniz" - "Teröriste,

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit polislerin giydiği üniformanın hakkını verdiğini, vatanı satmadığını, milleti terk etmediğini, cana, mala, namusa halel getirmediğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü kapsamında Cebeci, Karşıyaka ve Gölbaşı şehitliklerinde anma törenleri düzenlendi.

Cebeci Polis Şehitliği'ndeki törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, daire başkanları, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile emniyet mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı.

Bakan Soylu, İstanbul Şişli'de Beth Israel Sinagogu önünde 2003'te düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Bülent Bostanoğlu'nun yeğeni 6 yaşındaki Irmak Etiman ile yakından ilgilendi, oyuncak hediye etti.

Şehitlik özel defterini imzalayan Soylu, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünde fedakarlıklarının karşılığı asla verilemeyecek olan şehitlerin huzurunda bulunduklarını söyledi.

Şehitlerin Türk milleti için gurur ve onur kaynağı olduğunu vurgulayan Soylu, "Biz malımızı size emanet ettik. Biz canımızı size emanet ettik. Biz namusumuzu size emanet ettik. En nihayetinde biz, bu vatanı size emanet ettik. Yüreğinizde ve bileğinizdeki bütün gücünüzle, varınızla, yoğunuzla emanetlerinizi müdafaa ettiniz." diye konuştu.

Soylu, şehitlere hiçbir emanete hıyanet etmedikleri hususunda şahitlik ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Vatanı satmadınız, milleti terk etmediniz, canımıza, malımıza, namusumuza halel getirmediniz. Teröriste, hırsıza, uğursuza, meşum bir yaz gecesi devleti zaptetmek isteyen bir grup haine karşı devleti de milleti de bu ülkenin namusunu da müdafaa ettiniz. Ve en sonunda şehadet şerbetini içtiniz.

Hepiniz güzel çocuklardınız. Hepiniz güzel insanlardınız. Baba, kardeş, abla, anneydiniz. Ama hepiniz bu devletin şerefli bir polisi, 173 yıllık bu teşkilatın onurlu birer ferdiydiniz. Hepinize borçluyuz. Hepinizi özlüyoruz. Hepinizi seviyoruz. Biz sizden razıyız. Cenabı Allah da sizlerden razı olsun, hepinize rahmetiyle ve mağfiretiyle muamele eylesin."

Daha sonra imam hatipler Necmettin Çoban ve Ömer Candik tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Soylu ve beraberindekiler, tek tek ziyaret ettikleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak yakınlarına başsağlığı diledi.

Karşıyaka ve Gölbaşı polis şehitliklerinde de aynı saatlerde Emniyet Genel Müdür yardımcıları başkanlığında tören düzenlendi.

Bu arada Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :