Emlak İşletmeleri İçin Yetki Belgeleri Zorunlu Hale Geliyor

Emlak İşletmeleri İçin Yetki Belgeleri Zorunlu Hale Geliyor

Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yapılan düzenlemeler, taşınmaz ticaretinde önemli değişikliklere yol açıyor.

Taşınmaz Ticaretinde Yeni Dönem: Emlak İşletmeleri İçin Yetki Belgeleri Zorunlu Hale Geliyor

Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticaretinde önemli düzenlemelere gitmeye hazırlanıyor. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) altyapı çalışmalarının ikinci fazında sona yaklaşılırken, yetki belgesi olmayan işletmelerin faaliyetlerine kısıtlamalar getiriliyor. Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

EİDS Altyapısında Yapılan Değişiklikler

Özelmacıklı, EİDS altyapısında yapılan değişikliklerin taşınmaz ticaretinde yeni bir dönemi başlattığını belirtti. Artık, yetki belgesi olmayan işletmelerin portallara ilan girişi yapamayacaklarını ifade eden Özelmacıklı, bu adımın kaçak işletmelerin faaliyetlerini kontrol altına almayı hedeflediğini vurguladı.

Yetki Doğrulaması ve E-Devlet Entegrasyonu

Özelmacıklı, yetki belgesi doğrulamasının E-Devlet entegrasyonu ile yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında entegrasyon sağlandığını belirten Özelmacıklı, malikin ve hısımlarının tespitine yönelik çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

İstisnai Düzenlemeden Faydalanılabilir

Özelmacıklı, yapılan düzenleme ile mesleki deneyim şartına ilişkin istisnai düzenlemelerin getirildiğini dile getirdi. Buna göre, 14 Mayıs 2024 öncesinde taşınmaz ticaretine ilişkin kayıtları bulunan işletmelerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacak. Özelmacıklı, emlak işletmelerinin bu fırsattan yararlanarak yetki belgelerini almalarını tavsiye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.