Emeklilere yüzde 15 indirim Resmi Gazete'de

Emeklilere yüzde 15 indirim Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı kararıyla, emekliler yıl sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde %15 indirimle faydalanabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile emeklilere yönelik önemli bir indirim müjdesi duyuruldu. Bu karar kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kanunu uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılan emekliler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde %15 indirimle hizmet alabilecekler.

Emeklilere Özel İndirimler ve Fırsatlar

Yıl Sonuna Kadar Geçerli

Emeklilerin kamu tesislerinden %15 indirimle faydalanmasını öngören düzenleme, yıl sonuna kadar geçerli olacak. Bu düzenleme, emeklilere sosyal tesislerde daha ekonomik ve rahat bir tatil imkanı sunmayı amaçlıyor.

Bakan Işıkhan'ın Açıklamaları

Geçen hafta emeklilere yönelik yeni çalışmaları duyuran Bakan Işıkhan, kamu tesislerinden %15 indirimle faydalanılacağını belirtmişti. Ayrıca, emeklilerin yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarını ücretsiz kullanabileceğini de bildirmişti.

Emeklilere Yönelik Diğer Destekler

Sosyal Tesisler ve KYK Yurtları

Emeklilerin sosyal hayatını desteklemek amacıyla alınan bu kararlar, kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinde uygulanacak. Ayrıca, emeklilerin yaz aylarında KYK yurtlarını ücretsiz kullanabilmesi, tatil dönemlerinde ekonomik bir konaklama imkanı sağlayacak.

Bu düzenlemeler, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal hayatlarına katkı sağlamayı hedefliyor. Emekliler, belirtilen indirim ve ücretsiz konaklama imkanlarından yıl sonuna kadar faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.