Emekliler yorgunluklarını seramik kurslarında atıyor

Emekliler yorgunluklarını seramik kurslarında atıyor

Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen seramik kurslarına emekliler yoğun ilgi gösteriyor

BİLECİK (AA) - Bilecik'te çeşitli mesleklerden çok sayıda emekli, yorgunluklarını seramik kurslarında atıyor.

Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Şeyh Edebali Kongre Merkezi'nde düzenlenen kursa katılan emekliler, haftanın 5 günü yorgun elleriyle seramik hamuruna şekil veriyor.

Kurs öğretmeni Beyza Gülsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun üç yıl önce başladığını belirtti.

Gülsoy, insanların evde oturmak yerine buraya gelip bir şeyler üretmekten çok zevk aldıklarını dile getirerek, "Seramikle uğraşmak ayrı bir olay, çamurla uğraşıyorsunuz. Stres ve negatif enerjinizi atıyorsunuz. Çok keyifli gidiyor, hayal gücü tamamen kendilerine bağlı. Kütahya ve Kınık köyünden edindiğimiz çamuru kullanıyoruz. Herkes bireysel yaptığı için ürünler tek oluyor. Bunları yılda bir kez gerçekleşen sergimizde kullanıyoruz." diye konuştu.

Seramik yapımının çeşitli tekniklere dayandığını belirten Gülsoy, "Bunun yanına yetenek de katılınca ortaya çok daha güzel objeler çıkıyor. Sadece ilk birkaç hafta çamura alışmaları gerekiyor, daha sonra kurutma, fırınlama, boyama ve sırlama aşamalarını öğreniyorlar. Biraz meşakkatli, kısa sürede bir obje ortaya çıkmaz. Bir ayı bulabiliyor." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden veteriner hekim Çetin Kırcı da Bilecik'te böyle bir kurstan haberi olduğunda hemen katıldığını vurgulayarak, "Çamuru elinize aldığınızda içinizde bir şeyler kopmaya başlıyor. Bir şey yapayım diyorsunuz, onu yaparken başka şey yapmak aklınıza geliyor. İçinizde varsa kendi kendine fışkırıyor. Muhteşem bir vakit geçirme aracı." dedi.

Ev hanımı 49 yaşındaki Sezel Hoşel de eşini 7 ay önce kaybettiğini belirterek, "Dört çocuk annesiyim. "Stresimi atmak, meşgale bulmak için geldim buraya, çok da hoşlandım. İyi ki de gelmişim diyorum. Bu yaştan sonra bu sanata başladım. Seramik işi hayal gücüne bağlı, herkes yapabilir. Bu iş bana katkı yaptı, kendime geldim. Kötü şeyler düşünmüyorum." görüşünü aktardı.

Anestezi uzmanı 51 yaşındaki Sezel Vural ise 10 yıldır emekli olduğunu, komşularının tavsiyesiyle kursa başladığını belirterek, dertleri, tasaları burada bıraktıklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :