Emekli zamları Resmi Gazete'de

Emekli zamları Resmi Gazete'de

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete'de Yayımlandı; SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşlarına Yüzde 49,25 Artış, En Düşük Emekli Aylığı 10 Bin Liraya Çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, çalışma hayatında önemli düzenlemeler içeriyor.

Kanun kapsamında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu artışla birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltildi.

Ayrıca, kanunla birlikte kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumu da eklendi. Bu düzenleme ile işverenler, genel salgın durumu nedeniyle işlerini kısmak zorunda kaldıklarında çalışanlarına kısa çalışma ödeneği sağlayabilecekler. Sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı ise 600'den 450'ye düşürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.