Emekli öğretmenin dikkati, dolandırılmasını önledi

Emekli öğretmenin dikkati, dolandırılmasını önledi

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, emekli bir öğretmen, dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.Alınan bilgiye göre, kendisini polis...

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, emekli bir öğretmen, dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, Beyazevler Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen Selime Gülmez'i (65) ev telefonundan arayarak, 2 kadının yurt dışına yasa dışı para çıkartılmasıyla ilgili aradığını söyledi.

Gülmez'in kimlik bilgilerini söyleyen zanlı, daha sonra evinde ziynet eşyasının olup olmadığını sordu.

Zanlının eve 2 polisin geleceğini, arama yapacağını ve söylediklerinden fazla ziynet eşyası çıkması durumunda el koyulacağını belirtmesi üzerine Gülmez, arayan kişinin dolandırıcı olabileceğinden şüphelenerek durumu eşi ve polise bildirdi.

Evine gelen polislerle görüşen Gülmez, dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtulduğunu anladı.

Gülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlıyla telefon görüşmesi sırasında telsiz sesleri duyduğunu söyledi.

Daha sonra şüphelinin kendisine ait kimlik bilgilerini söylediğini belirten Gülmez, şunları kaydetti:

"Arayan kişi, benim adıma banka hesaplarının açıldığını, telefon satın alındığını söyledi. Evdeki ziynet eşyalarını sordu. Evde arama yapacaklarını, söylediğimden fazla para veya altın çıkması durumunda el koyacaklarını belirtti. Bana sürekli 'Evde neyiniz var', 'Yüklü miktarda paranız var mı', 'Hangi bankalarla çalışıyorsunuz' diye sordular. Bu soruları duyunca durumdan şüphelendim. Telefonu kapattım kocama ve polise haber verdim. İnsanlar bunlara inanmasınlar dikkatli olsunlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :