Emekli, memur ve asgari ücretlilerin 2024 maaşları büyük artışla bekleniyor

Emekli, memur ve asgari ücretlilerin 2024 maaşları büyük artışla bekleniyor

Yılbaşında Emekliler, Memurlar ve Asgari Ücretliler İçin Yüzde 50'ye Varan Zam Sözü

Enflasyonun artışı devam ederken, milyonlarca emekli, memur ve çalışanın maaş zammı beklentisi yılbaşında doruk noktasına ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, umutları yeşertti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emekli ve Memur Maaşlarına Büyük Artış Vaat Etti

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 38, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 50 civarında artış yapılacağını müjdeledi. Bu haberi bekleyen milyonlarca emekli ve memur, yılbaşını heyecanla bekliyor.

Emeklilere Cumhuriyet'in 100. Yılında Tek Seferlik 5 Bin TL Desteği

Yılbaşında sadece çalışmayan emeklilere özel bir jest de yapılacak. Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında, emekli vatandaşlara tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Bu destek ödemesiyle birlikte emeklilere yönelik ara zammın rafa kalktığı belirtiliyor.

2024 Yılı Asgari Ücret Beklentisi 15 Bin TL’ye Yükseldi

2024 yılında asgari ücretin yüzde 40 artışla 11 bin 402 liradan 15 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. Zam oranında enflasyon rakamları da belirleyici olacak. Bu gelişme, asgari ücretle geçinen milyonlarca vatandaşı olumlu bir şekilde etkileyecek.

Maaşlardaki bu büyük artışlar, en düşük memur emeklisi maaşının 9 bin 876 TL'den 15 bin TL'ye, memur maaşının ise 22 bin TL'den 33 bin TL seviyesine çıkmasını öngörüyor. Ayrıca, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı da zamla birlikte 11 bin 250 TL'ye yükselecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.