Emekli diplomattan Pakistan'da fotoğraf sergisi

Emekli diplomattan Pakistan'da fotoğraf sergisi

Emekli diplomat Erkut Onart, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye-Pakistan kardeşliği temasıyla fotoğraf sergisi açtı

İSLAMABAD (AA) - Emekli diplomat Erkut Onart, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye-Pakistan kardeşliği temasıyla fotoğraf sergisi açtı.

Onart'ın Türkiye ve Pakistan'da çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi başkentteki Serena Oteli'nin sanat galerisinde açıldı.

Ağırlıklı olarak İstanbul fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Onart'ı tebrik ederek, " Özellikle cami mimarisi ve sufi geleneği ön plana çıkartan fotoğrafların yer aldığı bu sergi iki kardeş ülkenin ortak noktalarına odaklanması bakımından önem taşıyor. Bu güzel fotoğrafları Pakistanlı dostlarımız ile buluşturduğumuz için mutluyuz" dedi.

Onart ise 1960'lı yıllarda Dışişleri Bakanlığında Pakistan masasında çalıştığını ve bu nedenle birçok kez bu ülkeyi ziyaret ettiğini anlatarak, "1974 yılında geçici görev ile bir süre burada yaşama imkanım oldu. Bu sayede Pakistan kültürünü ve coğrafyasını daha da yakından tanıma fırsatını yakaladım. Daha sonraki yıllarda da ülkenin farklı noktalarına yaptığım ziyaretlerimi de sürekli fotoğrafladım. Türkiye'de de elimden geldiğince sürekli gezmeye, güzel coğrafyamızı tanımaya ve tanıtmaya gayret ediyorum" şeklinde konuştu.




Emekli diplomattan Pakistan'da fotoğraf sergisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :