Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Maaşlar Bayram Öncesi Ödenecek Mi?

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Maaşlar Bayram Öncesi Ödenecek Mi?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren Kurban Bayramı ikramiyesi ve maaş ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı ikramiyeleri ve maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile emekli ikramiyelerinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağı kesinleşti. Peki, emekli maaşları ne zaman ödenecek? Tüm emekliler için bayram öncesi ödeme yapılacak mı?

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar?

2024 yılında emekli bayram ikramiyeleri 3 bin liraya yükseltildi. Bu tutar, dul eş ve yetimler için hisse oranlarına göre değişiyor.

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamada emekli ikramiyelerinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağı belirtildi. Bu kapsamda SSK emeklileri 10-14 Haziran tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 13-14 Haziran tarihleri arasında ikramiyelerini alabilecek.

Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

SSK emeklileri normalde her ayın 17'si ve 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında maaşlarını alıyor. Bu durumda bazı emeklilerin maaş günü bayrama denk geliyor. Bu nedenle tüm emeklilerin aylıklarını ikramiyelerle birlikte 10-14 Haziran tarihleri arasında alması için maaş ödemelerinde erkene çekilme olması bekleniyor.

Memur Emeklileri Maaşları Ne Zaman Alacak?

Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Bu nedenle memur emeklileri aylıklarını zaten bayram öncesinde almış olacaklar.

Emekli Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanacak?

Emekli ikramiyesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aylık alan tüm hak sahipleri yararlanabiliyor.

Son Dakika Emekli Bayram İkramiyeleri ve Maaş Ödemeleri Hakkında Bilgiler

  • Emekli maaşı ne olursa olsun tüm emeklilere 3 bin lira ikramiye verilecek.
  • Dul eş ve yetimler, aylık oranlarına göre hisse oranlarına göre ikramiye alacaklar.
  • Emekli maaşları 10 bin TL'den yüksek olan emekliler de kendi aylıklarını ve 3 bin liralık ikramiyelerini alacak.
  • Emekli ikramiyeleri ve maaşları ile ilgili en güncel bilgiler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ve duyurularını takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.