Emanullah Gündüz'den dolarda 'sabit kur' çağrısı

Emanullah Gündüz'den dolarda 'sabit kur' çağrısı

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, "ABD karşılıksız Dolar ile Dünyayı sömürmektedir. Enflasyon Döviz yüksekliğinin sonucudur. Dolara Sabit kur uygulanmalı Bir Dolar iki Türk Lirası olarak sabitlenmeli. Dolar sömürüsüne son verilmeli" dedi.

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, yaptığı videolu açıklamada, "ABD karşılıksız Dolar ile Dünyayı sömürmektedir. Enflasyon Döviz yüksekliğinin sonucudur. Dolara Sabit kur uygulanmalı Bir Dolar iki Türk Lirası olarak sabitlenmeli. Dolar sömürüsüne son verilmeli" ifadelerini kullandı

Gündüz açıklamasında şunları söyledi:

"ABD kapitalist emperyalist ve Siyonist anlayış ile Dünyayı sömürmektedir.

Devletler sahip oldukları Altın ve gümüş rezervleri karşılığında para basarlar. ABD doları sadece banknot olarak kağıt olarak altın karşılığı olmadan basmaktadır ve Dünya ekonomisini baskılayarak haydutça sömürmektedir. ABD hile ve aldatma ile insanlığın emeğini sömürmektedir. Ülkemizde enflasyonun yani fiyat yüksekliğinin en büyük sebebi doların yükselişidir. Enflasyon bu şekilde Türk lirasının alım gücünü de düşürmektedir. Bu karşılıksız basılan dolara karşı sabit kur uygulanmalı. Bir dolar iki Türk Lirası olarak sabitlenmeli. İktidar bu konuda cesur olup radikal kararlar almalıdır. Sabit kur rejiminin riskleri olmakla beraber şuan dolara karşı en büyük silah olarak kullanılmalı.

Bosna Hersek gibi sadece bizim Konya ekonomisinin beşte biri olan bir ülkede bile sabit kur uygulanmakta ve Bosna Markı Avro ile bir iki olacak şekilde sabitlenmiş ve Bosna ekonomisi bu şekilde ayakta kalmaktadır.

Sabit kur yeni bir sistemle hayata geçmeli Türkiye ekonomisini dış tehditlere özellikle değersiz karşılıksız dolara karşı korunmalı ve güçlendirilmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.