"Elmanın şeklini unuttuk"

"Elmanın şeklini unuttuk"

Rejim ablukası altındaki Halep'te yaşayan Esved:- "Çocuklarım iki gündür benden elma istiyor. Ben de 'yollar açılınca getiririm' diyorum. İnanın elmanın şeklini unuttuk"- ''Çocuklara öksürük ilacını geçtik, süt dahi bulamıyoruz. Burada durum çok kötü"- ''

HALEP (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin Halep ilinde rejim ablukasında yaşayan çölyak hastası Macid el Esved, "Çocuklarım iki gündür benden elma istiyor. Ben de 'yollar açılınca getiririm' diyorum. İnanın elmanın şeklini unuttuk." dedi.

Halep'in muhaliflerin kontrolündeki doğu kısmı, 4 Eylül'den bu yana rejim ablukasında. Hiçbir insani yardımının giremediği kentte fırınların çoğu da 1 haftadır süren şiddetli bombardıman sonucunda kapandı.

Bombardımanda son aktif hastanenin de vurulmasıyla, çok sayıda yaralı ve hasta kaderine terk edildi.

AA muhabirine konuşan kent sakinlerinden Macid el Esved, yeterli beslenemediği için çocukluğunda yakalandığı çölyak hastalığının yeniden nüksettiğini söyledi.

Esved, ''Kuşatmadan önce birşeyler yiyebildiğim için ayakta duruyordum. Artık günden güne eriyorum'' dedi.

Kuşatma devam ederse hastalığının kansere dönüşmesinden korktuğunu dile getiren Esved, şöyle konuştu:

"Kent her gün bombalanıyor. Olduğumuz yer de bombalanırsa beni buradan kim çıkaracak? Yürüyemiyorum, ayakta duramıyorum artık."

Esved, "Çocuklara öksürük ilacını geçtik, süt dahi bulamıyoruz. Burada durum çok kötü" dedi.

Kuşatmadan en çok çocukların etkilendiğini belirten Esved, "Çocuklarım iki gündür benden elma istiyor. Ben de 'yollar açılınca getiririm' diyorum. İnanın elmanın şeklini unuttuk." diye konuştu.

Çölyak hastalığı, glüten proteinine vücut savunma sisteminin göstermiş olduğu hassasiyet olarak tanımlanırken, hastalarda ishal, halsizlik, kusma, karın ağrısı ve şişkinlik gibi şikayetlere neden olur.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :