Elindeki tarihi eserleri online alışveriş sitesinde satan şahıs yakalandı

Elindeki tarihi eserleri online alışveriş sitesinde satan şahıs yakalandı

Konya'nın Akşehir ilçesinde ikinci el online alışveriş sitesi üzerinden tarihi eser satan şahıs polis tarafından yakalandı. Evde yapılan aramada Helenistik dönemden Selçuklu'ya kadar uzanan 14 antik sikke bulundu.

Konya'nın Akşehir ilçesinde, ikinci el online alışveriş sitesi üzerinden tarihi eser ticareti yaptığı iddia edilen bir şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nin aldığı ihbarı değerlendirmesi sonucu harekete geçen ekipler, şüphelinin Yarenler Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi.

Yapılan aramalarda, şahsın evinde ve aracında çeşitli eşyalar ele geçirildi. Arasında 1 adet dedektör, 1 adet şarj aleti, 1 adet kulaklık, 1 adet el feneri, 1 adet el dedektörü, 1 adet hassas terazi ve 3 adet el telsizinin bulunduğu malzemelerin yanı sıra, toplamda 63 gram katı formda siyah toz ile Helenistik dönemden Selçuklu dönemine kadar uzanan 14 antik sikke ve akçe de bulundu.

Polis, şüpheliyi gözaltına alırken, ele geçirilen tarihi eserler ise Akşehir Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelinin işlem süreci devam ederken, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadele kapsamında yapılan bu operasyon, bölgedeki kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.