"Elim Elinde" projesi

"Elim Elinde" projesi

İstanbul Bilim Koleji öğrenci ve velilerinin desteğiyle alınan yardım malzemelerini taşıyan tır, Azez'e hareket etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilim Koleji öğrenci ve velilerinin topladıkları paralarla aldıkları giyim, gıda malzemelerinin bulunduğu yardım tırı, Suriye'nin Azez bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Kolej öğrencilerince yürütülen "Elim Elinde" projesi kapsamında, öğrenci ve velilerin desteğiyle toplanan yardımlar, Suriye'de ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi.

Toplam 100 koli yardım malzemesinin bulunduğu tır Azez'e doğru yola çıkarken, AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Bilim Koleji Genel Müdürü Bayram Babacan, "Elim Elinde" projesiyle Suriyelilere yardım ulaştırmayı amaçladıklarını anlattı.

Babacan, şöyle konuştu:

"Suriyedekiler bizim kardeşlerimiz ve zor durumdalar. Acil olarak ihtiyaçlarını gidermemiz lazım. Ayrıca çocuklarımızı da duyarlılığa alıştırma projesini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızın harçlıklarından biriktirdiği ve velilerimizin maddi manevi desteğiyle yaklaşık 10 bin lira toplandı. Öncelikle günlük ihtiyaçlar için ısınma, yiyecek, giyecek malzemelerinden oluşan bir tır malzemeyi kardeşlerimize ulaştırmak için yola çıkarıyoruz. Azez'de açlıkla boğuşan kardeşlerimize destek olmak üzere tırımız o bölgeye çıkıyor."

Yardım tırına harçlıklarıyla yardım malzemesi alan öğrencilerden 10 yaşındaki Emir Sel, "Ailemin de katkısı oldu ama harçlıklarımı yardım için vermek istedim. Allah savaşta bulunan Suriyeli kardeşlerimizi korusun" dedi.

10 yaşında 4. Sınıf öğrencisi Sena Karaman da, "Şu an yardıma katılmaktan dolayı mutlu hissediyorum. Suriye'de bizim yardımımıza ihtiyaç duyan kardeşlerimiz var. Suriye'de yaşanan olaylardan da haberim var. Çok üzücü. Biz evimizde rahat otururken, onların savaşta mağdur kalması beni çok üzüyor. Herkesin yardım projesi olmalı ve onların ihtiyaçları karşılanmalı" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :