"Eli kanlı örgüt nevruzu kirli emellerine alet ediyor"

"Eli kanlı örgüt nevruzu kirli emellerine alet ediyor"

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Türksoy: - "Nevruz bir Türk bayramıdır. Şu anda Azerbaycan'dan Özbekistan'a, Kırgızistan'dan Kazakistan'a, Sibirya'dan Balkanlara kadar bu bayram coşkuyla kutlanıyor ama eli kanlı bir örgüt Türklere ait olan

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, nevruzun bir Türk bayramı olduğunu belirterek "Şu anda Azerbaycan'dan Özbekistan'a, Kırgızistan'dan Kazakistan'a, Sibirya'dan Balkanlara kadar her yerde bu bayram coşkuyla kutlanıyor ama eli kanlı bir örgüt Türklere ait olan 5 bin yıllık bayramı maalesef kirli ve alçak emellerine alet ediyor." dedi.

Dünya Karapapak Türkleri Birliğinin düzenlediği nevruz kutlamaları için kente gelen Türksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yalnız olmadığını belirtti.

Türkiye'nin arkasında büyük ve güçlü bir Türk dünyasının bulunduğunu ifade eden Türksoy, düzenledikleri etkinliklerle Türkiye'yi özellikle son dönemde terörle yıldırmak ve diz çöktürmek isteyenlere karşı, Türk dünyası adına çok anlamlı mesaj vereceklerini kaydetti.

Türksoy, Türkiye'nin yaklaşık 40 şehrinde yaşayan 5 milyon Karapapak Türk'ü adına terörle mücadelede devletin ve hükümetin yanında olduklarını dile getirdi.

Birliğin, dilde ve fikirde işbirliğini geliştirmek için kurulan bir kültür hareketi olduğunu anlatan Türksoy, şöyle konuştu:

"Maalesef son dönemde terör faaliyetleri yoğunlaştı. Bu noktada devletimize güveniyoruz. Bu terörün kendi başına bağımsız bir hareket olduğunu düşünmüyoruz. Arkasında küresel güçlerin olduğuna inancımız tamdır. Onlar yerli maşalarıyla bu milleti sindirmeye ve korkutmaya çalışıyorlar. Karapapak Türkleri, Yörük Türkmenler, Ahıska Türkleri ve Türkiye'yi oluşturan Türk boyları ve Türk halkı olarak teröre karşı dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Devletimizin, ordumuzun, askerimizin ve polisimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz."

Türksoy, "Osmanlının en zayıf olduğu dönemlerinde bile bu millete diz çöktüremeyenler bundan sonra asla diz çöktüremeyecekler." dedi.

- "Nevruz bir Türk bayramıdır"

Nevruz kutlamalarının yıllardır istismar edildiğini vurgulayan Türksoy, ömrünün son 30 yılını Türk dünyasının farklı köşelerinde geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Nevruz bir Türk bayramıdır. Şu anda Azerbaycan'dan Özbekistan'a, Kırgızistan'dan Kazakistan'a, Sibirya'dan Balkanlara kadar her yerde bu bayram coşkuyla kutlanıyor ama eli kanlı bir örgüt, Türklere ait olan 5 bin yıllık bayramı maalesef kirli ve alçak emellerine alet ediyor. Nevruz bir Türk ve bölge halklarının ortak bayramıdır. Nevruza kan ve gözyaşı bulaştırmak ancak alçakların işidir. Biz, bizim olan bu bayramı layık olmayan teröristlerin ve katillerin elinden alacağız ve bütün kardeşlerimizle nevruz sevincini birlikte yaşayacağız. Çünkü nevruz bütün sevginin ve baharın çiçeklendiği en güzel dönemlerden biridir. Dünyanın pek çok yerinde Türkler ve Türk kökenli topluluklar bu bayramı coşkuyla kutlamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :