Elektronik uygulamalara karekod standardı

Elektronik uygulamalara karekod standardı

Bilsoft Yazılım Finans Müdürü Uğur Şahin, elektronik uygulamalarda düzenlenen belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içeren Karekod Standardı...

Bilsoft Yazılım Finans Müdürü Uğur Şahin, elektronik uygulamalarda düzenlenen belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içeren Karekod Standardı Kılavuzunun yayınlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Şahin, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemede, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu gibi belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içerin kılavuz yayınladı. Bu dahilde esasları belirtilen karekodun 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren düzenlenecek e-Belgelerde zorunlu olarak bulunması uygun görüldü. Lojistik, sağlık, finans gibi sektörlerde, karekodlar belgelerin izlenmesi, doğrulama işlemleri ve veri toplama gibi birçok önemli görevde kullanılıyor. Yayınlanan düzenlemenin getireceği uyum, bu sektörlerin işleyişini daha etkili ve güvenilir hale getirecektir. Elektronik uygulamaların gelişimi ve dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde, Karekod Standardı Kılavuzu'nun yayınlanması sektörlerdeki gelişimi önemli bir katkı sağlayabilir" dedi.

Yayınlanan kılavuzun ön muhasebeye sağladığı avantajlara da değinen Şahin, "Karekodlar, farklı sistemler arasında veri entegrasyonunu kolaylaştırır. Bu, ön muhasebenin farklı veri kaynaklarından gelen bilgileri daha etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Finansal belgelerin taranmasını ve analiz edilmesini sağlar. Bilsoft Yazılım olarak verdiğimiz ön muhasebe ve e-Dönüşüm hizmetleriyle gelen her düzenlemede kullanıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kılavuza erişim, https://ebelge.gib.gov.tr/duyurular.html resmi sitesinden sağlanabilir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.