ELDER 8. Olağan Genel Kurulu

ELDER 8. Olağan Genel Kurulu

EPDK Başkanı Yılmaz:- "Günümüzde elektriğin kesilmesi büyük bir krizdir, 24 saat hizmet verirsiniz beş dakika kesilmiş olsa, 24 saat gözükmez o beş dakika gözükür ve öne çıkar"

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektöründe tüketiciye kesintisiz elektrik sağlamanın çok önemli olduğunu belirterek, "Günümüzde elektriğin kesilmesi büyük bir krizdir, 24 saat hizmet verirsiniz beş dakika kesilmiş olsa, 24 saat gözükmez o beş dakika gözükür ve öne çıkar." dedi.

Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) 8'inci Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım hizmetlerinin en az üretim ve iletim kadar teknik süreçleri bulunan zor bir hizmet olduğunu söyledi.

Elektrik kesintilerinin sektörün doğal yapısından kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, "Elektrik dağıtım sektörü çok dinamik, bir o kadar da zorlu bir sektör. Günümüzde elektriğin kesilmesi büyük bir krizdir, 24 saat hizmet verirsiniz beş dakika kesilmiş olsa, 24 saat gözükmez o beş dakika gözükür ve öne çıkar." diye konuştu.

Yılmaz, özel şirketlerle kamu arasındaki iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu sektörde tüketiciden şirket sahiplerine kadar aynen bir vücut gibiyiz. Dolayısıyla her birimizin mutlu bir şekilde birbirimizi örselemeden bu hizmeti devamlı ve kaliteli bir şekilde yapması için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Tüketici mutlu değilse sizler de mutlu olmazsınız." dedi.

İnsanların mutluluk seviyesinin gelir seviyeleri ile eş güdümlü olarak arttığını kaydeden Yılmaz, "Vatandaşlarımızın beklentileri de çoğalıyor. 10 sene önce bir-iki saat elektrik kesilse hiçbir problem yoktu. Şimdi 5 dakika kesildiği takdirde birçok insan farklı sebeplerle feveran edebiliyor."

Yılmaz, Hollanda'nın hafta sonu Türk bakanlara yönelik skandal uygulamasına şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hollanda'da hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya hem de vatandaşlarımıza gösterilen gayri insani ve gayri hukuki tavrı kınıyorum. Hollanda yönetiminin ortaya koyduğu, insan hak ve hürriyetleri ile bağdaşması mümkün olmayan bu tavır hepimizi derinden yaralamıştır. Özgürlük ve demokrasi dendiğinde daima hassas görünen Batılı yönetimlerin, bu konuda sessiz kalması ise aslında alışık olduğumuz bir çifte standart örneği olarak tarihteki yerini alacaktır."






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :