ELDER 8. Olağan Genel Kurulu

ELDER 8. Olağan Genel Kurulu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez:- "(Elektrikte) Serbest tüketici limiti azaldıkça bu rekabet konusu yeniden gündeme gelecek demektir. Bugünden hazırlıklı olmakta fayda var"- "Rekabeti engelleyici tutum ve davranışlardan mümkün olduğu

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım sektöründe serbest tüketici limitinin düşmesiyle rekabetin yeniden gündeme geleceğini belirterek, "Bugünden hazırlıklı olmakta fayda var. Rekabeti engelleyici tutum ve davranışlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor." dedi.

Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım sektörünün özelleştirilmesinden sonra iyi bir noktaya geldiğini, gelecek dönemde daha da iyi olacağını söyledi.

Sektörün daha önce kamu tarafından tek elden yönetildiğini anımsatan Dönmez, kamu ve özel sektörün önceliklerinin farklı olabileceğini ve yapılan işin özel sektör açısından sürdürülebilir olması gerektiğini ifade etti.

"Önceliklerin farklılaşmasını normal karşılıyorum" diyen Dönmez, öte yandan müşteriyi memnun etme hedeflerinde bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

Siyasetçi açısından bakıldığında müşterinin aynı zamanda seçmen de olduğuna dikkati çeken Dönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aslında, netice itibarıyla amaç birliği var. Politikacı seçmeni memnun etmeye çalışıyor, şirket de müşterisini memnun etmeye çalışıyor. Bir farklılık yok aslında fakat müşteriden gelen şikayetlere sızlanmalara biraz daha belki radarlarımızı açmamız gerekiyor. Netice itibarıyla bunlar bizim sinir uçlarımız. Bu geri dönüşlere sağlıklı bir şekilde geri cevap vermek zorundayız. Zaman zaman bakanlığımıza, EPDK'ya ve şirketlere bu tür şikayetler geliyor, çok da büyütülecek şikayetler değil ancak bazı zamanlarda ve bölgelerde yoğunlaştığı için dikkatimizi oraya veriyoruz. Eğer onlar zamanında çözülse, zaten bize gelmemiş olur. Buna dikkat etmemizde fayda var."

Dönmez, elektrik dağıtım sektörünün son döneme kadar rekabeti çok hissetmediğini vurgulayarak, "Serbest tüketici limiti azaldıkça bu rekabet konusu, yeniden gündeme gelecek demektir. Bugünden hazırlıklı olmakta fayda var. Rekabeti engelleyici tutum ve davranışlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dağıtım sektöründe tüm paydaşların birbirinin hukukuna saygı duyması gerektiğini belirten Dönmez, "Dağıtım sektöründe, üretildiğinde tüketilen bir iş yapıyorsunuz. Pardon deme şansı yok. Bu anlamda hakikaten sektörün üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Altyapıya daha çok önem vereceğiz. Yeni dönemde özellikle sektör olarak belediyelerle altyapı koordinasyon merkezlerini daha aktif çalıştırmak gerektiği kanaatindeyim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :