ELDER 10. Sektör Toplantısı

ELDER 10. Sektör Toplantısı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız:- "Bir taraftan petrol fiyatında meydana gelen önemli değişmeler diğer taraftan dünyanın pek çok yerinde keşfedilen kaya gazı rezervleri ve yenilenebilir enerj

İSTANBUL (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, enerji sektöründe tüm kuralların yeniden yazıldığı bir döneme girildiğini belirterek, "Bir taraftan petrol fiyatında meydana gelen önemli değişmeler, diğer taraftan dünyanın pek çok yerinde keşfedilen kaya gazı rezervleri ve yenilenebilir enerjideki gelişmeler, küresel enerji oyununun kurallarını değiştiriyor." dedi.

Altunyaldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinin (ELDER) 10. Sektör Toplantısı'nda, Türkiye'nin enerji ticareti alanında bölgesel ve küresel ölçekte en büyük 10 oyuncudan biri olmayı hedeflediğini söyledi.

Enerji sektöründe dünyanın yeni bir sürece girdiğini dile getiren Altunyaldız, "Önemli ithalatçı ülkeler ihracatçı konuma geçiyor. Büyük enerji ihracatçısı ülkeler ise büyümenin merkezi haline geliyor. Bir taraftan petrol fiyatında meydana gelen önemli değişmeler, diğer taraftan dünyanın pek çok yerinde keşfedilen kaya gazı rezervleri ve yenilenebilir enerjideki gelişmeler, küresel enerji oyununun kurallarını değiştiriyor." diye konuştu.

Altunyaldız, krizlere açık iktisadi dalgalanmaların ülkelerin refahlarını tehdit etmeye devam ettiğini vurgulayarak, "İşte bu küresel tablo karşısında Türkiye son derece stratejik bir hamlede bulunarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimizin büyük bir teveccühü ile hayata geçirmiştir." ifadesini kullandı.

Yönetimde istikrar ve yönetilebilirliğin arttığı bir Türkiye'de milli hedefleri belirlenen enerji sektörünün, yeni atılım döneminde değişimin öncüsü olacağını anlatan Altunyaldız, yerli ve milli kaynaklarımızın tamamının sektöre kazandırılmasına dönük yatırımların önünün açıldığına işaret etti.

Altunyaldız, sektörün önünü açacak Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin güçlendirilerek nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinde üniversite-sektör iş birliğinin artırılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Ar-Ge reform paketi ve şu an komisyonumuzun gündeminde yer alan üretim reformu paketinde reel sektörle üniversite arasında mevcut iş birlikleri güçlendiriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :