Elazığlılar "sahur halayı"nda buluştu

Elazığlılar "sahur halayı"nda buluştu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da düzenlenen "sahur halayı" etkinliğinde vatandaşlar, davul ve klarnet eşliğinde halay çekti.Elazığ Folklor ve Turizm Derneği...

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da düzenlenen "sahur halayı" etkinliğinde vatandaşlar, davul ve klarnet eşliğinde halay çekti.

Elazığ Folklor ve Turizm Derneği (EFTUD) ve Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği tarafından Elazığ Öğretmenevi önünde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, davul ve klarnet eşliğinde halaya durdu. Katılımcılar, halayın yanı sıra çifte telli de oynadı ve ezgiler söyledi.

Etkinliği izleyenler ise cep telefonlarıyla halayı görüntüledi. Vatandaşlar, etkinliğin ardından sahur yapmak üzere dağıldı.

"Sahur halayı" etkinliği hakkında basın mensuplarına bilgi veren Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Başkanı Çetin Çelik, Elazığ'da ramazan ayının Çayda Çıra oyunu ile başladığını dile getirdi.

Ramazanın halaylar eşliğinde sona erdiğini söyleyen Çelik, "Bizler de bugün geniş bir katılımla ramazanı uğurlamaya başladık. Bayrama şimdiden 'merhaba' diyoruz, bütün ülkeye barış getirmesini temenni ediyoruz." dedi.

"Sahur halayı" etkinliğinin 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Elazığ Folklor ve Turizm Derneği Başkanı Bünyamin Eroğlu ise şunları kaydetti:

"Vatandaşın ilgisini görünce sevindik. İnşallah seneye büyük bir rakam ve daha uzun bir ekiple bu kültürün yaşanması adına sahur halayını yaparız. Hele de memleketimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde böyle bir sahur halayını yapmak hakikaten önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :