Elazığ'da kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldüren sanığın davası

Elazığ'da kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldüren sanığın davası

Savcı, mütalaasında, hastanede kayınvalidesi ve kayınbiraderini silahla öldürüp, eşini ve bir hasta yakınını yaralayan sanığa, 2 kez müebbet ve toplam 38 yıl hapis cezası verilmesini talep etti

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da hastanede kayınvalidesi ve kayınbiraderini silahla öldürüp, eşini ve bir hasta yakınını yaralayan sanığın, 2 kez müebbet ve toplam 38 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mağdur, maktul yakınları ve avukatları hazır bulundu. Sanık Ümit Gürgüzel, tutuklu bulunduğu Malatya'dan Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada dinlenen tanık Hasan Güneş, hastanede çalıştığını ve olay esnasında odasında oturduğunu söyledi.

Silah sesini duyunca salona çıktığını belirten Güneş, "Yerde 3 yaralı gördüm. Şahıs başlarında dolanıp duruyordu. 'Sen Allah'tan korkmuyor musun?' dedim. Bana 'Git.' dedi, ben de korktum ve odaya gittim. Ardından hastane polisi ve güvenliği aradım." dedi.

Tanık Sevim Kılıç ise hastanede hemşire olduğunu, koridora girince sanık ile karşısında bulunan gencin konuştuğunu gördüğünü kaydetti.

Sanığın elindeki silahı fark edince kendisini başka bir odaya attığını anlatan Kılıç, "Ardından 9-10 el silah sesi duydum. Odadan çıktıktan sonrasını tam olarak hatırlamıyorum, arkadaşlarım beni alıp götürmüş." diye konuştu.

Olayda yaralanan sanığın eşi mağdur Tuba Gürgüzel, Ümit Gürgüzel'in önceki evliliğinde eşini de bıçakla yaraladığını yeni öğrendiğini dile getirdi.

Sanık Ümit Gürgüzel de kayınvalidesi Zeynep Demir'in kendisine evlat acısı yaşatacağını söylemesi üzerine bunların yaşandığını iddia etti.

Sanık avukatı ise güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir yere naklini talep etti.

Savcı, mütalaasında, sanık Gürgüzel'e, kayınvalidesi Zeynep ve kayınbiraderi Faruk Demir'i "kasten öldürmek" suçundan 2 kez müebbet, eşi Tuba Gürgüzel'i "öldürmeye teşebbüs" suçundan 24 yıl, çocuğunu hastaneye götüren Serdar Çiftçibaşı'nı "yaralamak" suçundan 8 yıl, hastane güvenlik görevlileri Murat Taş ve Zeynep Karabulut'u "tehdit" suçundan 4 yıl ve "ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın almak veya taşımak veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir yere nakli talebini reddeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Tuba Gürgüzel, 6 Aralık 2016'da rahatsızlanan bir haftalık bebeğini eşi ve annesiyle tedavi için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Harput Kampüsü Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisi'ne götürmüştü.

Ümit Gürgüzel'in, hastanede önceden aralarında husumet bulunan kayınvalidesi, eşi ve kayınbiraderine silahla ateş etmesi sonucu Zeynep Demir olay yerinde hayatını kaybetmiş, Faruk Demir de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayda, Tuba Gürgüzel ile rahatsızlanan çocuğunu hastaneye götüren Serdar Çiftçibaşı yaralanmıştı. Kaçan zanlı Ümit Gürgüzel, polis ekiplerince yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :