Elazığ'da kapatılan FETÖ okulu MEB bünyesinde hizmete başladı

Elazığ'da kapatılan FETÖ okulu MEB bünyesinde hizmete başladı

FETÖ ile bağlantısı tespit edilmesinin ardından MEB'e devredilen Özel Yavuz Selim Lisesi, aldığı Şehit Eyyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi ismi ile eğitim ve öğretime açıldı- Okul Müdürü Şerbet: "İnşallah okulumuzda, vatanını ve mi

ELAZIĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı tespit edildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen Özel Yavuz Selim Lisesi, Şehit Eyyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim ve öğretime başladı.

Harput Mahallesi'nde bulunan ve FETÖ ile ilişkisinin tespit edilmesinin ardından MEB'e devredilen ve 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan Elazığlı Komiser Eyyüp Oğuz'un ismi verilen okulda eğitim öğretim yılının ilk gününde tören düzenlendi.

Törende, öğrencilere MEB tarafından hazırlanan darbe girişimi gecesini anlatan video gösterimi yapıldı.

Okul Müdürü İbrahim Halil Şerbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasının heyecanı yaşadıklarını belirtti.

Kentteki 416 okulda 8 bin öğretmenle yaklaşık 30 bin öğrencinin ders başı yaptığı bilgisi veren Şerbet, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılarak MEB tarafından imam hatip lisesine dönüştürülen okulda devletin imkanları ile fen lisesi düzeyinde eğitim vereceklerini söyledi.

Okula 9. sınıf düzeyinde 68 öğrenci aldıklarını ifade eden Şerbet, ''Öğrencilerimize fen lisesi müfredatı uygulanacak, bu Cumhurbaşkanımız talimatıyla devreye girmiş özel bir projedir. 'Bismillah' dedik, ders başı yaptık. İnşallah vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız'' dedi.

Şerbet, 36 dersliği mevcut olduğu okulun bin 200 öğrenci kapasitesine ulaşabileceğini belirtti.

"Geçmişte dini ihtiyaçlarını belirli bir gruptan alan insanların ilk önce profesyonel dilencilik yapmaya başladığını arkasından profesyonel yalancı olduklarını daha sonra da hainlik yapmaya başladıklarını" ifade eden Şerbet, şöyle devam etti:

"Son süreçte maalesef gördük ki bu insanlar katil bile oldular. Bunun temelinde yatan, insanlarımızın sahih bir din anlayışından uzak yetiştirilmiş olmalarıydı. Kendi gruplarına, kendi cemaatlerine tabi olmalarıydı. Biz inşallah okulumuzda vatanını ve milletini seven, İslam şuurunu, ümmet bilincini edinen gençleri yetiştireceğiz.''

İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Feyzanur Batmaz ise uzun süren yaz tatilinin ardından tekrar okul sıralarına dönmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Hem fen lisesi derslerini hem de imam hatip lisesi derslerini aynı anda göreceğimiz için çok şanslı öğrencileriz. 15 Temmuz'da darbe yapanlar iyi eğitimli olabilirler ama dini yönden eksiklerdi ve vatan sevgileri yoktu. Biz öyle insanlar olmayacağız tabii ki. Buranın ilk öğrencileri ve ilk mezunları olacağımız için de çok şanslı olduğumuz düşünüyorum.''

Okul öğrencilerinden Muhammed Aydemir de geçmişte FETÖ'ye bağlı okullarda okuyup devlet kadrolarına yerleştikten sonra vatan hainliğine girişenlere inat daha çok okuyup vatana millete faydalı aynı zamanda vatanını milletini seven bireyler olacaklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :