Ekvator Ginesi'nde devlet başkanı seçimi

Ekvator Ginesi'nde devlet başkanı seçimi

Resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut Devlet Başkanı Nguema oyların yüzde 93,7'sini aldı

MALABO (AA) - Ekvator Ginesi'nde geçen hafta düzenlenen seçimde resmi olmayan sonuçlara göre, Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema'nın yüzde 93,7 oy alarak galip çıktığı duyuruldu.

Seçim Komisyonu Başkanı Clemente Engonga, düzenlediği basın toplantısında, 24 Nisan'da yapılan devlet başkanı seçiminde, 37 yıldır iktidarda olan Nguema'nın oyların yüzde 93,7'sini, diğer 6 adayın da yaklaşık yüzde 1'ini aldığını açıkladı.

Bazı bölgelerde oy verenlerin seçmen sayısından fazla olduğunu belirten Engonga, bunun, seçmenlerden bazılarının kayıtlı olmadıkları sandıkta oy vermesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Muhalefet ise seçimde usulsüzlük yapıldığını savunuyor.

Uzmanlar da 1979'dan bu yana devlet başkanlığı görevini yürüten Nguema'nın 5'inci kez yeniden iktidara gelmesine şaşırmadıklarını ifade etti.

Afrika'da uzun süreli iktidarda kalan liderler arasında yer alan Nguema, en son 2009 yılında düzenlenen devlet başkanı seçiminde yüzde 95'ten fazla oy almıştı. İnsan hakları sivil toplum kuruluşları, Nguema rejiminde yolsuzluğun hakim olduğunu ve muhaliflere baskı uyguladığını ileri sürüyor. Hükümet ise bu iddiaları yalanlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :