Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum yorumu

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum yorumu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçimde daha zorlu bir mücadele beklediğini belirtirken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddialarına ilişkin röportajında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olarak yeniden gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. NTV'den Ayşegül Dahi'ye verdiği röportajda İmamoğlu, seçimde karşılaşacakları zorlu aritmetiği değerlendirirken, "Bir önceki seçime oranla daha zor bir aritmetiğin olduğu bir gerçek; o zaman ittifaklar daha net bir konumdaydı, şimdi ise siyasi partilerin tercihleri farklı bir pozisyonda." ifadesini kullandı.

İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak açıklanan Murat Kurum'a ilişkin ise, "Ben kendi şansımı Kurum'dan önce ya da Sayın Kurum'dan sonra diye kategorize etmem öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Seçimle ilgili sorulara yanıt verirken İmamoğlu, "Kaybetmeyi aklımın ucuna bile getirmiyorum. Hatta benim tarzım, seçime doğru giderken hem topluma daha hızlı diyalog daha pratik ve çok yönlü geçmiş 5 yılın hem hesabını vererek hem de insanlarla hizmetleri buluşturma diyaloğu üzerinden daha güçlü bir oyla seçime doğru ulaşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında devam eden dava sürecine de değinen İmamoğlu, "Olmayan suç üzerinden sonuç çıkartma talihsizliğini, Hükümet istemez diye düşünüyorum. Ama kafama taktığım bir husus değil." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.