Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi! Saldırı oldu mu?

Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi! Saldırı oldu mu?

Ekrem İmamoğlu Konya'da, "Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz" dedi. Provokasyon girişimi yapıldığı iddia edilen İmamoğlu, "Provokatörler var, sakın cevap vermeyin" dedi

Erzurum'da yaşanan provokasyonla gündem olmayı başaran Ekrem İmamoğlu Konya'da da benzer bir mesaj verdi. "Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı" diyen İmamoğlu'nu alandaki CHP, İYİ ve Saadet partililer alkışladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Konya'da Anıt Alanı yanında düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Vatandaşlara seslenen İmamoğlu, 14 Mayıs'ta millete güvendiklerini söyledi. Millet İttifakı olarak herkesi kucaklayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz. Bugün bir kez daha ülkemizin manevi merkezinde olmak, Konyalılarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz. Sizlere Erzurum'dan selam getirdim. 150 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı. Bu arada Konya'da burada görev yapan polislere ayaklarına taş değmesin, bu süreci hazırlayan bütün emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Yapacak çok işleri olduğunu ve kaybedecek bir dakikaları bile olmadığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Ne yazık ki bu sistem memleketi berbat etti. Bakın söyleyeyim. Dün ben Erzurum'daydım. Erzurum'da neyi konuşacaktım biliyor musunuz? Erzurum geçmişte doğunun Paris'i, 81 il arasında ekonomik olarak 62'inci sırada, devlet orayı ihmal etmiş. Ama biz bu devletin, bu hükümetin ihmal ettiği ne var ise onları iyileştireceğiz. Çok şükür kısa sürede iyileştireceğimize inanıyorum. Coğrafyamızın her köşesinde insanlarımızla buluştuk. Artık millet ne istiyor biliyor musunuz? Huzur istiyor. Anneler sabah kahvaltısına huzurlu oturmak istiyor. Babalar markete huzurla girmek istiyor. Geleceklerinden kaygılanmayan bir hayat yaşamak istiyor gençler. Esnaf, sanayici, işçi, memur, emekli, herkes huzur istiyor" şeklinde konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Birbirini tanıyan 2 Konyalı hemşehrim olsun. Bunlardan birisi Kılıçdaroğlu'na, birisi de Erdoğan'a oy vereceğini biliyor. Bu iki Konyalı'dan birisi öbürünün kapısını çalsa, hemşehrim benim bir derdim var, beni dinleyebilir misin derse, Allah aşkına öteki Konyalı hiç konuşmadan onun suratına kapıyı kapatır mı? Kapatmaz. Bu iktidar kapatsın istiyor işte. Ama benim milletim, siyasi görüşü ne olursa olsun kucaklaşmayı başaracak, kucaklaşmayı bir arada olmayı başaracak. Bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya çalışanlar da evine gidecek."

Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi

KONYALILARI HEDEF ALDI

Ekrem İmamoğlu’nun bugün Konya’da düzenlediği miting öncesi Konya Valiliği ve Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı önlemler alınmasına rağmen yeniden mağduriyetten nemalanmak isteyen bazı isimler akıl almaz iddialarda bulundu. CHP’nin Konya’da 4. Sıradan aday gösterdiği Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Ünal, skandal bir iddia ortaya atarak provokasyona zemin hazırladı.

unal.jpg

Sosyal medya hesabından başta Konyalıları ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı hedef gösteren Ömer Ünal, “Biraz sonra 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayımız Sn Ekrem İmamoğlu Bey’in yapacağı Konya Buluşması programı için aldığım istihbarat bilgisi; Ak Partili 25 veya 30 kişilik bir grup miting içerisinde PKK lehine slogan atarak halkı kışkırtarak olay çıkarmaya çalışacaklardır. Konya Valiliğine ve Emniyet Müdürlüğüne bu hassas süreçte güveniyorum. Şunun bilinmesini isterim ki en başta Ak Parti Konya il başkanı Hasan Angı olmak üzere tüm provokatör söylemlerde bulunanlar olası bir hadisede baş sorumludurlar” ifadelerini kullandı.

HASAN ANGI NE DEMİŞTİ?

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İmamoğlu'nun Konya programıyla ilgili olarak, "Seçim döneminde şiddet asla olmamalı. Ama bunun kaynağı nedir diye baktığınızda, esnaf ziyareti diye müracaat ediliyor. Bunun adını miting koyup prosedürünü yerine getirin ve belirlenen alanda seçmenlerinizle buluşup mesajlarınızı verin. Benzer bir tablo şimdi Konya ile ilgili. Bilboardlara Gedavet Parkı'nda saat 17.30 dediler. İki gün geçti şimdi Anıt Alanı’nda saat 14.00'te diyorlar. Ceplerimize mesaj geliyor, o da yasak. Usulsüz işlerle ilgili biz de seçim kurullarına itirazlarımızı yapıyoruz. Şimdi Anıt Alanı toplanma alanı değil. Orada trafiği felç edeceksiniz, etrafı rahatsız edeceksiniz. Bu bizim derdimiz değil bu mülki idare ve seçim kurullarının yapması gereken işlerdir. Dün yaşanan olaylarda, görüntülerde kendi elemanları saldırıyor ve mağdur edebiyatı yapıyorlar. Gitmeye çalıştığınız miting alanı da Gedavet Meydanı da miting alanları değil. Bunu bile bile yapıyorsanız ve arkasından da hiç istenmeyen şeyler olursa hepimiz üzülürüz. Siyasetçiye düşen de öngörü sahibi olmaktır. Ama restleşircesine ‘Ben kural tanımam’ derlerse de hiç kusura bakmasın kimse" ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi

Ekrem İmamoğlu, Konya’da halka seslendi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.