Ekrem Dumanlı Türkiye'yi şikayet etti!

Ekrem Dumanlı Türkiye'yi şikayet etti!

Paralel Yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ekrem Dumanlı'dan çok konuşulacak bir hamle geldi. Dumanlı dünya liderlerine gönderdiği mektupta Türkiye'yi şikayet etti!

Bütün dünya liderlerine mektup göndererek, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını, medya ve ticari şirketlerin tehdit altında olduğunu savunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, uluslararası kamuoyunu Türkiye'ye karşı göreve davet etti.

Türkiye ve dünyada çok sayıda isim ve kuruluşa mektup yazan Dumanlı, yazısına mahkemedeki olay savunma görüntülerinin link adresini de eklemeyi ihmal etmedi.

Kimlere gönderildi?

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın yazdığı mektup, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu grubu bulunan siyasi parti liderleri, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’nin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti genel başkanlarıyla, basın meslek kuruluşları, TÜSİAD, TOBB, TUSKON gibi  iş dünyasının önemli çatı kuruluşlarına gönderildi.

Bütün şirketler tehlike altında iddiası

İki makale ve bir haber sebebiyle suçlandığını öne süren Dumanlı, asılsız ihbar mektupları ile gerçekleşecek tutuklamalar sonrası Zaman ve STV'ye el konulacağını yazdı.

Dumanlı, mektupta "Türkiye’de bütün medya kuruluşları ve ticari şirketler artık tehlike altındadır. Basın özgürlüğü ve fikir hürriyetinin ayakta kalabilmesi için demokrasiye, medya özgürlüğüne ve evrensel hukuka inanan sizlerin desteğini bekliyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER.COM

Etiketler :