"Ekonomik Müjdeler Paketi"

"Ekonomik Müjdeler Paketi"

Başbakan Yıldırım: (7)- "Biz terörle en yoğun mücadele eden bir ülkeyiz. Adeta bir ölüm kalım mücadelesi içindeyiz, dolayısıyla hedef ülkeyiz. Hedef ülke olduğumuz için de çok daha uyanık, titiz, hem istihbarat yönüyle hem fiziki tedbirler yönüyle gereken

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Biz terörle en yoğun mücadele eden bir ülkeyiz. Adeta bir ölüm kalım mücadelesi içindeyiz dolayısıyla hedef ülkeyiz. Hedef ülke olduğumuz için de çok daha uyanık, titiz, hem istihbarat yönüyle hem fiziki tedbirler yönüyle gereken şeyleri yapmamız gerekiyor. Bunun adımlarını da atıyoruz" dedi.

Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleriyle "Ekonomik Müjdeler Paketi"ne ilişkin düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen belediye yöneticilerine yönelik düzenlemenin bu yasama yılında tamamlanıp tamamlanmayacağını sorması üzerine Yıldırım, "Yetişecek. Burada yaptığımız şey şu: Teröre dolaylı, doğrudan destek veren yerel yönetimleri, belediye başkanları veya meclis üyeleri... Bunlar belirlendiği, tespit edildiği zaman bunların görevine son verilecek, onun yerine oradaki işlerin nasıl yapılacağına dair bir düzenleme bu. Bu da bu yasama dönemi bitmeden gelecek, Mecliste, üçüncü pakette bunlar da öngörülüyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin söz konusu iddialara ilişkin bir süredir çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Yıldırım, bununla ilgili görevden alınan, tutuklanan, hüküm giyen kişilerin olduğunu da hatırlattı.

- "Seçim zamanı bitti şimdi geçim zamanı"

Bazı basın yayın organlarında erken seçime ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek değerlendirmesi sorulan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Nereden çıktı ya? Seçim, seçim millet yoruldu kardeşim. Bırakın bunları ya. Artık işimize gücümüze bakalım, geçim zamanı. Seçim zamanı bitti şimdi geçim zamanı. Vatandaş iş bekliyor, yatırım bekliyor, daha çok para kazanmak istiyor, yüzünün daha fazla gülmesini istiyor, terör bitsin istiyor. Seçim belli 2019'da inşallah yapacağız. Bunun için millet rahat rahat yatırımını yapsın, geleceğe yönelik kararlarını versin. Hiç endişe etmesin Türkiye'de güven, istikrar, güçlü bir siyasi irade var. Yani anayasa değişikliği ile bunu karıştırıyorlar bazen. O ayrı bir fasıl. Anayasa değişikliği gündemimizde, seçimle bunun bir alakası yok, o apayrı bir iştir. Onun için millet rahat etsin, kafasını da karıştırmayın, seçim falan yok."

- Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından alınan yeni önlemlere ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, "Önlemler sürekli var, önlemler bir sefer alınıp bitmez, tehdidin boyutuna göre sürekli önlemler güncellenir." cevabını verdi.

Söz konusu terör saldırısının yeni bir modelle gerçekleştirildiğine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nedir o? Hem canlı bomba hem de fedai saldırı. Ne demek? Gireceği yere giremeyince önce silahı çıkarıyor, tabanca değil, tüfek, makineli tüfek. Tarıyor her tarafı, diğerleri aradan giriyor, can korkusuyla herkes kaçıyor, gidiyor eylemini yapıyor. 'Orada, girişte bir güvenlik zafiyeti yok' derken ben onu kastettim. Orada canlı bomba normal şartlarda, elinde kalaşnikof, tabanca, el bombası olmasa giremez. Ne yapıyoruz? Şimdi bu tecrübeyi gördük İçişleri Bakanlığımız bütün bu insanların yoğun olarak bulunduğu havalimanı, metro vesaire bunların önüne ağır silahlı özel harekatçı arkadaşlarımızı koydu ki herhangi bir şey Allah göstermesin karşılaştığında ilk cevabı onlar verecek. Tedbir bu, daha başka tedbirler var. Bunlar havaalanı yöneticileriyle, valilik, İçişleri Bakanlığı, ilgili bütün kısımlar düzenli olarak bir araya gelip tedbirlerini sürekli artırıyorlar, güncelliyorlar. Amacımız bir daha bu ve buna benzer bir tatsız hadise yaşamamak. Ama şunu bileceğiz, biz terörle en yoğun mücadele eden bir ülkeyiz. Adeta bir ölüm kalım mücadelesi içindeyiz, dolayısıyla hedef ülkeyiz. Hedef ülke olduğumuz için de çok daha uyanık, titiz, hem istihbarat yönüyle hem fiziki tedbirler yönüyle gereken şeyleri yapmamız gerekiyor. Bunun adımlarını da atıyoruz."

Başbakan Yıldırım, vatandaşların bayramını tekrar kutlayarak, "Bu memleket bizim, bu bayram hepimizin" ifadelerini kullandı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :