Ekonomideki sorunları kim çözer? AK Parti'nin çözeceğini düşünenlerin oranı ne kadar?

Ekonomideki sorunları kim çözer? AK Parti'nin çözeceğini düşünenlerin oranı ne kadar?

Ekonomideki sorunu hangi parti çözer sorusuna Konsensüs anketinde çarpıcı sonuçlar çıktı. Muhalefet partileri çözer diyenlerin oy oranları düşük kalırken, Ali Babacan’ın partisi çözer diyenler ise 0.8'de kalıyor.

Fahiş fiyatlar ve yüksek enflasyon iktidar ve muhalefetin 1 numaralı gündemi oldu. Konsensüs anketi sonuçlarına göre önceki hayat pahalılığı ve ekonomi oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, anket sonuçlarını paylaştı. Buna göre ekonomideki sorunları çözme adına muhalefet partileri seçmene güven vermiyor. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ

AK Partililerin yüzde 44.9’u, MHP’lilerin yüzde 32.7’si, CHP’lilerin yüzde 52.1’i, İYİ Partililerin yüzde 52’si, HDP’lilerin yüzde 31.6’sı ekonomi diyor. Bu sonuçlar da gösteriyor ki ekonominin bir numaralı sorun olduğu konusunda iktidar ve muhalefet ayrımı yok.

CHP YA DA İYİ PARTİ ÇÖZER DEMİYOR. AK PARTİ VE ERDOĞAN ÇÖZER DİYOR

İşte bu noktada muhalefetin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Çünkü yaşanan ekonomik zorluklara ve pandemi sürecinin siyasi depremlere yol açan etkisine rağmen Türk halkı bu sorunu CHP ya da İYİ Parti çözer demiyor. AK Parti ve Erdoğan çözer diyor.

ALİ BABACAN’IN PARTİSİ ÇÖZER DİYENLER İSE 0.8

Ankete katılanların yüzde 29.2’si AK Parti çözer diyor. CHP çözer diyenlerin oranı ise 19.2’de kalıyor. HDP çözer diyenlerin oranı yüzde 5.6 olurken, İYİ Parti çözer diyenler yüzde 3.6 çıkıyor. MHP çözer diyenlerin oranı yüzde 3 olurken, Ali Babacan’ın partisi çözer diyenler ise 0.8’de kalıyor. Neredeyse Doğu Perinçek’in partisi ile aynı seviyede.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum