Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı

Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı

Anadolu Ajansı'nın düzenlediği Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'na ilişkin mülakata 91 kişi katılacak

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı'nın ekonomi ve finans alanında yeni nesil haberciler yetiştirme amacıyla düzenlediği Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'na ilişkin mülakata katılacaklar açıklandı.

AA'nın İstanbul Bölge Müdürlüğünde 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek mülakatlara Türkiye'nin çeşitli illerinden 91 kişi katılacak.

Yapılan değerlendirmelere göre mülakata çağrılan adayların isimleri, mülakat tarih ve saatleri, AA Haber Akademisi'nin "http://haberakademisi.com.tr/MulakatListesiFinansEkonomi.aspx" internet adresinden öğrenilebilecek.

- Katılımcılara 320 saat eğitim verilecek

Program kapsamında üç ay sürecek eğitimleri, Maliye ile Ekonomi Bakanlıkları, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının yetişmiş kadroları ve üniversitelerin uzman akademisyenleri ile Anadolu Ajansı'nın deneyimli gazetecileri verecek.

Katılımcılar, 320 saatlik eğitim süresince habercilik ile ekonomi-finans alanına ilişkin teorik ve pratik dersler alacak. Ayrıca, AA'nın bölge müdürlükleri ile ekonomi-finans alanında habercilik yapan kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimler de verilecek.

Pratik ve teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar, program sonunda sertifika alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :