Ekonomi Bakanı Zeybekci Londra'da

Ekonomi Bakanı Zeybekci Londra'da

Zeybekci Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’nin temsil edildiği bölümü gezdi

LONDRA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye'nin temsil edildiği bölümü gezdi.

Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananları aktarmak üzere geldiği Londra'da, Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden "Dilek Makinası" adlı eserin bulunduğu Somerset House'u ziyaret etti.

Bakan Zeybekci’ye bienalde Türkiye'nin temsilini koordine eden İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın yanı sıra AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya ve Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç eşlik etti.

Ziyaretçilerin dileklerini bir kağıda yazarak, kapsül içinde şeffaf tüplerden yapılmış altıgen bir tünele yerleştirdiği "Dilek Ağacı" tasarımında, dilekler hava basıncıyla tünelin içinde dönerek ilerliyor ve görüş alanından çıkıyor.

Zeybekci de "Allah milletimize huzur, kardeşlik, birlik, beraberlik, masumların ağlamadığı, yurtlarında mutlu olduğu bir gelecek nasip etsin inşallah." mesajını yazdığı kağıdı tünele bıraktı.

"Dilek Makinası" projesi, tasarım stüdyosu "Autoban" tarafından hazırlandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :