Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de:

"Bağımsız, egemen, onurlu bir ülkeye yapılabilecek en büyük hakaret, o ülkeye dışarıdan ekonomi bakanı göndermek. O gün Türkiye'ye ekonomi bakanı gönderdiler, başbakanın üzerinde yetkilere sahipti"

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2001'de Türkiye'nin IMF'ye teslim edildiğini belirterek, "Bağımsız, egemen, onurlu bir ülkeye yapılabilecek olan en büyük hakaret, o ülkeye dışarıdan ekonomi bakanı göndermek. O gün Türkiye'ye ekonomi bakanı gönderdiler, başbakanın üzerinde yetkilere sahipti." dedi.

Zeybekci, Sevindik Mahallesinde düzenlenen vatandaşlarla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti olarak siyaseti daha itibarlı hale getireceklerini belirti.

Türkiye'nin güçlü bir ana muhalefete ihtiyacı olduğunu ifade eden Zeybekci, "Türkiye'de yüzde 50'yi hedefleyen, bu ülkenin yüzde 70'inin değerleriyle barışık, milleti kucaklayan, aşkını, sevdasını ve samimiyetini millete anlatan, millete hizmet etmek isteyen bir ana muhalefet partisine ihtiyaç var." diye konuştu.

Dünyanın kalkınma rekorları kırdığı 1991-2002 yılları arasında Türkiye'de 9 koalisyon hükümeti kurulduğunu dile getiren Zeybekci, 2001 yılında 100 liralık verginin 87 lirasıyla ülke borcunun faizin karşılandığına dikkati çekti. Zeybekci, "Bağımsız, egemen, onurlu bir ülkeye yapılabilecek en büyük hakaret, o ülkeye dışarıdan ekonomi bakanı göndermek. O gün Türkiye'ye ekonomi bakanı gönderdiler, başbakanın üzerinde yetkilere sahipti." dedi.

Zeybekci, Türkiye'nin AK Parti iktidarında dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğunu ifade ederek, "Eğer 2001 krizi olmasaydı, bugün Türkiye dünyanın 13'üncü, en kötü 14'üncü büyük ekonomisiydi, Avrupa'nın 4'üncü büyük ekonomisiydi." değerlendirmesinde bulundu.

- "Böyle mi diktatör, böyle mi tek adam?"

Türkiye'nin 2013'te IMF'ye olan borcunu kapattığını hatırlatan Zeybekci, "Türkiye dünyanın en büyük havaalanı inşaatını başlattı. 'Kanal İstanbul' Projesini başlattı. İki nükleer santral başlattı. Dünyada hızlı treni olan 7 ülkeden biri haline geldi. Birilerini rahatsız etti, birilerinin işini bozdu. Dünyanın en büyük havaalanını yaptığınız zaman Frankfurt'un tahtını bozdunuz, Paris'in tahtını bozdunuz. Siz bozdunuz onu, çünkü siz milletin adamlarını hizmete getirdiniz." ifadelerini kullandı.

Halk oylamasından 'evet' çıkması halinde cumhurbaşkanını meclisin yüce divana gönderebileceğini, hatta mahkum bile edilebileceğini anlatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Böyle mi diktatör, böyle mi tek adam olur? Diyorlar ki 'yeni sistemde Meclis'i fesih hakkı var.' Yalan. Cumhurbaşkanının da Meclis'in de seçimleri yenileme yetkisi var. Cumhurbaşkanı 'seçimi yeniliyorum' derse kendisi de düşüyor. Bu fesih yetkisi değildir. Yenilemedir. Meclis'te de aynı hak var. Meclis de 'seçimi yeniliyorum' dedi mi, cumhurbaşkanı otomatik olarak düşüyor. Onun için diyorum size Türkiye'ye milli bir muhalefet lazım. Onun için 16 Nisan'da CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak için 'evet' diyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :