Ekmek üzerinden Türk milletine hakaretten tutuklanan Cihan Kolivar'ın paylaşımları şaşırtmadı

Ekmek üzerinden Türk milletine hakaretten tutuklanan Cihan Kolivar'ın paylaşımları şaşırtmadı

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" diyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 'hakaret'ten tutuklandı. Ekmek düşmanı Ekmek Sendikası Başkanı Kolivar'ın Twitter paylaşımları ise şaşırtmadı..

Habertürk'te yayınlanan Afşin Yurdakul'un sunduğu 'HT 360' programında tepki çeken ifadeler kullandı. Türk toplumunu ve AK Parti seçmenini aşağılayan cümleler kuran Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" demişti. Kolivar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma neticesinde "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Kolivar, savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kolivar, Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Canlı yayında ekmek tüketen toplumlar hakkında konuşan Kolivar, "Ben ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" ifadelerini kullanınca programın sunucusu Afşin Yurdakul müdahale etti. Türk toplumu ekmek tükettiği için AK Parti'nin 20 yıldır hükümette olduğunu söyleyen Kolivar, "Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye'de kişi başı ekmek tüketimi 210 kg, İsveç, Norveç Danimarka, Japonya, İngiltere'de de 45-50kg. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor" dedi.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

"Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" iddiasıyla başlatılan soruşturma dahilinde dün gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın polise verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Kolivar, sarf ettiği ifadeler üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde dün evinde gözaltına alındıktan sonra sabah adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kolivar'in emniyete verdiği ifadeler ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Cihan Kolivar, "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Ben "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" derken ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi.

Kolivar, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan tutuklandı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN SERT TEPKİ: UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a tepkiler sürüyor. Sektör temsilcileri, "Naylon bir sendikadır, bizim ekmeğimiz soframızın baş tacıdır. Bu nasıl bir nankörlüktür, hükümet, maliyeti düşük tutmak için unda sübvanse etmektedir. Ekmeğin siyasetle hiçbir ilgisi yoktur, söylemleri çok yakışıksız, hadsiz, tekrar tekrar kınıyoruz. Fırıncılıkla uzaktan yakından alakası yok. Fırıncımız sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'de infial halinde" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a tepkiler devam ediyor. Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Başkanı Av. Çetin Keçeli ve İstanbul Fırıncılar Odası'nın eski Başkanı, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Vekili Fahri Özer de Kolivar'ın açıklamalarını kınadıklarını ifade etti. Keçeli ve Özer, Kolivar'ın açıklamalarının sektörün fikrini yansıtmadığını belirterek, fiilen fırıncı bile olmadığını söyledi.

"BU ADAM FİİLEN FIRINCILIK YAPMIYOR, SENDİKASI YOK HÜKMÜNDEDİR"

Kolivar'ın açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Başkanı Av. Çetin Keçeli, "Bizim sendikamızla hiçbir alakası yoktur, üreticiler sendikası adı altında naylon bir sendikadır. Kendisi de fırıncılık mesleğiyle iştigal etmemektedir. Biz bunu Çalışma Bakanlığı'na da bildirdik. Sendikası yok hükmündedir, söylemlerinin hiçbirine katılmıyoruz. Bizim ekmeğimiz soframızın baş tacıdır. Halkımız ekmeğini tercih ederek doğru yapmaktadır. Ekmekteki B ve C vitaminleri sindirimi kolaylaştırır, enerjiyi arttırır. Toplumun besleyici en önemli unsurudur. Halkımıza 7/24 hizmet etmekten memnunuz. Şu anda ekmekle ilgili en önemli sorun girdi maliyetlerindeki artışıdır, onun dışında ekmekle ilgili şu anda bir sorun yoktur. Fiyatla ilgili şu an bir beklentimiz yoktur, yılbaşında asgari ücret belli olduktan sonra fiyat belirleme belki ortaya çıkabilir. Yılbaşından önce hiçbir gelişme olmayacaktır. Çok absürt bir açıklama, ekmek besleyicidir, o manada kullanılan kelimelerin hiçbirine katılmıyoruz. Maksadını aşan mı bilerek, kasten mi söylenmiş onu da ilemiyorum, yalnız çok yanlış bir cümledir. Bir yerde halkımıza hakarettir. Bir Türk halkının her zaman yanındayız. Ülkemizde ekmek üretimi konusunda son zamanlarda çok gelişme oldu. Her türlü ekmek üretimi yapılmaktadır. Ekmek temel gıda maddesidir. Çok yanlış bir şey, ekmeğin siyaset dışında tutulması lazım. Hükümet, maliyeti düşük tutmak için unda sübvanse etmektedir. Ekmeğin siyasetle hiçbir ilgisi yoktur, siyaset dışıdır. Çok tepki var, zaten daha evvel de biliniyordu bu arkadaşın bu tip demeçleri olmuştu. Beyefendinin dediklerinin hiçbirine katılmıyoruz, söyledikleri yanlıştır. Türk toplumu bilinçli, zekidir, biz Türk insanına yapılacak her türlü iddianın karşısındayız. Tüketici ve üretici et ile tırnak gibidir. Bu adam fiilen fırıncılık yapmıyor bunu anlatamadık. Bir şirketi, ortaklığı var Ticaret Odası'na kayıtlı onun dışında fırını yok" ifadelerini kullandı.

"FIRINCIMIZ SADECE İSTANBUL DEĞİL, TÜM TÜRKİYE'DE İNFİAL HALİNDE"

Tüm Türkiye'de fırıncıların yapılan açıklamaya tepki gösterdiğini anlatan İstanbul Fırıncılar Odası eski Başkanı, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Vekili Fahri Özer, ekmek fiyatını belirleyen kurumlar olduğunu Kolivar'ın fiyata dair yaptığı açıklamaların geçersiz olduğunu söyledi.

Özer, "Açıklamalarını hiçbir fırıncı kabul etmez, biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Söylemleri çok yakışıksız, hadsiz, dolayısıyla kendisini kınıyoruz. Yaptığı açıklamalar Türk toplumu olsun, fırıncılık camiamızda olsun büyük infial uyandırmıştır. Kendisini tekrar tekrar kınıyoruz. Zaten kendisi her ne kadar ekmek üreticileri diye bir sendikanın başkanı olduğunu iddia ediyorsa da böyle bir sendikanın varlığından da ben şüphe ediyorum. Dolayısıyla İstanbul fırıncısını temsil eden bir noktada değil kendisi, yapmış oldukları da hadsiz açıklamalardır. Türk toplumu ekmeği her zaman tüketecektir, ekmeksiz bir hayat olmaz. Türk fırıncısına İstanbul fırıncısına yapmış olduğu hırsız yakıştırması, daha çeşitli yapmış olduğu suçlamalar kişinin psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir şekilde fırıncıların sesi olmaz, üslubu kaba, fırıncılıkla uzaktan yakından alakası yok. Kendisi fırıncı da değil, dolayısıyla fırıncı üzerinden prim yapmaya kimse izin vermez. Fırıncımız sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'de infial halinde. Bu şekilde aptal kelimesini kullanamazsın kullanırsan bunun da bir bedeli vardır, ödersin. Yapmış olduğu açıklama hangi parti olursa olsun hele ki hükümetimize yapmış olduğu çok çirkin bir suçlama var, bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bu nasıl bir nankörlüktür ki mevcut hükümetimiz sübvanse ederek şu anda 550-600 lira olan un fiyatını 345 liradan biz fırıncılarımıza sağlama imkanını sundu. Böyle sokaktan tutma kişilerin kalkıp fırıncı hakkında konuşmaları da hoş değil" ifadelerini kullandı.

KOLİVAR'IN SENDİKASI MERDİVENALTI ÇIKTI

Katıldığı bir televizyon programında Türk milletine sarf ettiği sözler nedeniyle büyük tepki çeken ve gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın Sendikası da merdiven altı çıktı. Bayrampaşa'da bulunan sendika merkezi İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Yayına bağlandığı kulaklığı bile yan tarafında esnaf olan bir komşusundan ödünç aldığı ortaya çıktı.

Katıldığı bir televizyon programında Türk milleti için sar ettiği sözler nedeniyle büyük tepki çeken ve hakkında açılan soruşturma neticesinde gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sendikası da merdiven altı çıktı. Bayrampaşa'da bulunan ve İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen sendika da kapıların kilitli olduğu, sendikayı gösteren herhangi bir tabelası da olmadığı görüldü. Hiçbir çalışanın olmadığı sendikanın Cihan Kolivar tarafından ofis olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Kolivar'ın komşuları ise duruma tepki gösterdi.

'BANA APTAL DİYEN ADAMA KEŞKE KULAKLIĞIMI VERMESEYDİM'

Kolivar'ın televizyon programına katılmadan önce kendisinden kulaklığını istediğini belirten Asım Sönmez, "Kendisini tanıyorum. Burası onun ofisi. Sürekli olarak gelip giden bir arkadaşımız abimiz. Gelip eleştirilerini yapar ve kendi düşüncelerini söylerdi. Burada komşumuz biz esnaf olarak kendisini tanıyoruz. Söylediklerini doğru bulmuyorum. Ben bir Türk vatandaşı olarak aptal mıyım? Ben ekmek yiyorum sen bana aptal diyorsun. Söyledikleri yanlış. İktidar partisine bunlar para için namusunu satar diyor. Böyle şeyler söylemek doğru değil. Canlı yayında bunlar söylenmez. Sokaktaki cahil adama sorsan o bile söylemez onu. Sürekli olarak böyle atarlı giderli konuşan bir abimizdi. Bizimle konuşurken de öyleydi. Onun anlattıklarını bizde bir büyük olarak dinlerdik. Böyle şeyleri her zaman yadırgıyoruz. Kulaklığını ben verdim. Dükkanımda bulunan bir tane kulaklığımı canlı yayına bağlansın diye verdim. Nereden bileyim böyle bir şey yapacağını. Yaptıklarının hiç birini tasvip etmiyorum. Bana aptal diyen adama keşke kulaklığımı vermeseydim. Böyle abuk subuk şeyler konuşuyorsa o benden daha aptalmış demek ki. Biz Türk toplumu olarak aptal değiliz. Allah'ın izniyle birçok akıllı insanlarız. Bizi aptal yerine koyanlar maalesef kendini aptal yerine koyuyor farkında değil" dedi.

'O BİZDEN DAHA APTALDIR'

Canlı yayında kullandığı ifadeleri doğru bulmayan komşusu Şaban Çakın "Kendisi bizim komşumuz olur. Açıklamalarını yanlış buluyorum. Türk milleti için o şekilde konuşması doğru değil. Bu zamana kadar kendisi de ekmek yemiştir. Kendisi de ekmek ile büyüdü. O kelimeleri kullanması bence yanlış. Ekmek yiyen kişi aptalsa o bizden daha aptaldır" şeklinde konuştu.

koli1.jpg

EKMEK DÜŞMANI EKMEK SENDİKASI BAŞKANI KOLİVAR'IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sosyal medya paylaşımları da dehşete düşürdü. Cihan Kolivar'ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar gündeme geldi.

AK PARTİ SEÇMENİNİ AŞAĞILADI

Kolivar'ın, hükümet ve AK Parti seçmenini aşağılayıcı paylaşımları ortaya çıktı.

kolivar1.jpg

koli.jpgkoli2.jpgkoli3.jpg

koli6.jpgkoli5.jpg

kolivar2.jpg

kolivar3.jpgkolivar4.jpg

koli4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.