"EKK kararları, yatırımcıya cesaret verdi"

"EKK kararları, yatırımcıya cesaret verdi"

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Kocasert: "Yatırımcılarımız cesaretlendirildi. Gerek yatırımların, gerekse ihracat performansının bu kararlarla birlikte son derece olumlu bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz"

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının yatırımcıları cesaretlendirdiğini, ihracat performansının bu kararlarla birlikte son derece olumlu bir seyir izleyeceğini söyledi.

Kocasert, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararların son derece kapsayıcı ve beklentileri karşılayan nitelikte olduğunu belirtti.

Kararlarla yatırım ve ihracat yapan kesimlerin finansman sorunlarının önemli ölçüde çözüleceğini dile getiren Kocasert, Eximbank kaynaklarının artırılması, Kredi Garanti Fonu garantili kredilerin sağlanması, SGK primlerinin ötelenmesi kararlarının memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

İhracat artışı oranında farklı destek mekanizmalarının da uygulanacak olmasının 2017 yılı ihracatının gelişmesine zemin hazırlayacağını kaydeden Kocasert, "Özetle diyebiliriz ki, EKK kararları 2017 yılı için önemli bir pencere açtı, yatırımcılarımız cesaretlendirildi. Gerek yatırımların, gerek ihracat performansının bu kararlarla birlikte son derece olumlu bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz." dedi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise son tedbirlerin iş dünyasının tüm kesimlerine hitap ettiğini, ekonomik hareketliliği doğrudan etkileyecek sonuçlar beklediklerini dile getirdi.

Sıcak paranın ekonominin iyileşmesine yetmeyeceğini ifade eden Ülkü, "Ancak üreterek, ihracat yaparak ekonomimizi canlı ve başka ülkelerin ekonomik gelişmelerinden etkilenmeyecek hale getirebileceğimizi biliyoruz. Bu adımların yürürlüğe girmesi ticaret hayatını büyük ölçüde hareketlendirecektir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :