Ekipler, öğrenciler için seferber oldu

Ekipler, öğrenciler için seferber oldu

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmaması için ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür: "Daha önce ekiplerimiz tarafından açılan yollar tipi nedeniyl

MUŞ (AA) - Muş'ta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapanan köylerde mahsur kalan öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmaması için İl Özel İdaresi ekipleri yoğun çalışma yürütüyor.

Alınan bilgiye göre, Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü köylerinde yaşayan yaklaşık 70 öğrenci, kar ve tipi nedeniyle köy yollarının kapanması yüzünden eğitimlerini sürdürdükleri il merkezine gidemeyince, ekipler seferber oldu.

İl Özel İdaresi ekipleri, Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü köylerinin bulunduğu bölgede iş makineleriyle yol açma çalışması yürütüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede köy yollarının 11 gündür sürekli kapandığını anlattı.

"Daha önce ekiplerimiz tarafından açılan yollar tipi nedeniyle tekrar kapandı. Şu anda bölgede yol açma çalışması yapılıyor." diyen Yentür, "Bugün akşama kadar kapılı bulunan Üçevler grup yolunda ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz. Ancak bölgede kar kalınlığı yer yer 3-4 metre ve ekiplerimiz zor koşullarda çalışmalarına devam ediyor." ifadesini kullandı.

- Öğrenciler izinli sayılacak

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çelik de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimden mahrum kalan öğrencilere telafi eğitimi verileceğini belirterek, "Yarıyıl tatiline giden, yoğun kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olduğu için bir hafta gecikmeli olarak gelen öğrencilerimiz mazeret izinli sayılacak. Derslerinden geri kalan öğrencilerimize telafi dersi verilecek ve bu öğrencilerimiz pansiyonlara yerleştirecek." diye konuştu.

Yolları kapalı olan köylerde yaşayan bazı öğrenciler de kendi imkanlarıyla il merkezine ulaştı.

Öğrencilerden Resul Yıldırım, "Zorlu bir yolculuğun ardından kert merkezine ulaştık. Yarı yıl tatilinin ardından bir hafta gecikmeli olarak okulumuza başlayacağız." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :