EHAD, "Dünya Hafızlar Haftası"nı kutlayacak

EHAD, "Dünya Hafızlar Haftası"nı kutlayacak

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk haftasını "Dünya Hafızlar Haftası" olarak ilan eden Evrensel Hafızlar Derneği, hafta kapsamında Adana, İstanbul, Erzurum, Sivas, Gaziantep, Sakarya ve Kocaeli'de çeşitli etkinlikler düzenleyecek

ANKARA (AA) - SEYİT AHMET AYTAÇ - Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk haftasını "Dünya Hafızlar Haftası" olarak ilan eden Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) haftayı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

EHAD Genel Başkanı Harun Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak dünya Müslümanlarının ilgisini Kur'an'a, İslami değerlere ve hafızlığa çekmek için, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutladıklarını kaydetti.

Aytaç, bugün Adana'da, yarın İstanbul, Erzurum, Sivas, Gaziantep, Sakarya ve Kocaeli'nde Kur'an ziyafetleri ve konferanslar düzenleyeceklerini, bu ve benzeri etkinliklerin bir hafta süresince diğer illerde de organize edileceğini belirtti.

Aytaç, hafızlığı mukaddes bir görev olarak tanımlayarak, "Bu mukaddes görevi icra eden bütün hafız ve hafız adayı kardeşlerimi sevgiyle selamlıyorum. Rabbim bu kardeşlerimizin hafızalarını güçlendirsin. Bu hayırlı uğraşlarının karşılığını versin." dedi.

Bu anlamlı hafta vesilesiyle hafızlığı teşvik etmeyi, Kur'an-ı Kerim'e hizmet edenleri hatırlamayı, hafızların sorunlarına çare bulmayı hedeflediklerini vurgulayan ve bu istikamette çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Aytaç, "Resulullah efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyurarak bir çok vesileyle Kur'an-ı öğrenme-öğretmeyi ve hafızlığı teşvik etmiştir. Kur'an-ı öğrenip, öğretme noktasında sahabeler adeta birbiriyle yarışmıştır. Günümüzde de hem ülkemizde hem de bir çok İslam ülkesinde hafızlık çalışmaları ümmet arasında yaygın bir şekilde devam etmektedir. Hafızlar 14 asırdır olduğu gibi bundan sonra da Kur'an'ın canlı şahitleri olarak Kur'an-ı nesilden nesile aktaracaklardır." değerlendirmesini yaptı.

Kur'an'ın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü olduğunu belirten Aytaç, şunları kaydetti:

"Hafızlar kültürümüzde 'yaşayan Kur'an' olarak nitelendirilmişlerdir. EHAD olarak kuruluşundan bu yana birçok hayırlı hizmete vesile olduk. Derneğimiz, hafızlık eğitimi gören öğrencilere maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur'anla irtibatlarını sağlamlaştıran faaliyetler yürütmeye devam etmektedir. Kur'an-ı Kerim'i sahih okuma dersleri, hatimle teravih kıldıranları ödüllendirme programları, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları, öğrencilere yönelik motivasyon seminerleri, tespit ettiğimiz hafız ve hafız adaylarına imkanlarımız ölçüsünde burs verilmesi, sınavlarına hazırlanan kardeşlerimize takviye derslerinin verilmesi gibi hayırlı hizmetlere imza atıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :