'Egzoz' operasyonunda 22 tutuklama
Sahte belgelerle araç muayenelerini yapılmış gibi gösterip devleti 5 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen 40 kişiden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya'da, sahte belgelerle araçların muayenesini yapılmış gibi göstererek 2 binden fazla kişiyi dolandıran ve devleti 5 milyon YTL maddi zarara uğrattığı iddia edilen, 40 kişiden 22'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında bir TCK istasyon denetleme memuru da bulunuyor.
Sahte mühür ve imzalarla belge hazırlayarak araçların muayenesi yapılmış gibi gösterildiği ihbarı üzerine harekete geçen polis, Konya Emniyet Müdürlüğü hizmet binası çevresindeki sigortacılara yönelik 6 aylık bir çalışmanın ardından 'Egzoz' adı verilen bir operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 40 kişi sorguları sonrası Konya Adliyesi'ne sevk edildi. 12 saat süren adli işlemler sonrası aralarında bir TCK istasyon denetleme memurunun da bulunduğu 22 kişi tutuklandı. Tutuklanan, Hüseyin A., Mehmet S., İbrahim A., Niyazi E., Yaşar D., İsmail K., Tahsin T., Süleyman N., Hasan Ali K., Altan U., Ali G., Mustafa A., Vahap Y., Ekrem Ç., Mehmet Ç., Harun Y., Abdullah U., İsmail A., Osman U., Menderes K., Ergin K. ile denetleme memuru Kerim M., geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'nden çıkarılarak cezaevine gönderildi.