Egzersizle ciltlerini "gençleştirmeyi" öğreniyorlar

Egzersizle ciltlerini "gençleştirmeyi" öğreniyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaklaşık iki yıl önce emekliler için açılan Aktif Yaşam Merkezi, "ahiretliğim" dedikleri yaşlıları buluşturuyor- Meslek edindirme kurslarından okuma yazmaya kadar birçok alanda hizmet alan yaşlılar, şimdilerde ise cilt b

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Gaziantep'te yaklaşık 2 yıl önce açılan ve meslek edindirmeden okuma yazma kurslarına kadar birçok alanda emeklilere eğitimlerin verildiği Aktif Yaşam Merkezi'nin müdavimleri, şimdilerde ise yıllara meydan okuyan ciltlerini "güzelleştirme"nin inceliklerini öğreniyor.

Emekli olup bir köşeye çekilen "kıdemli vatandaşları" buluşturup onları sosyal hayata adapte etmek amacıyla yaklaşık 2 yıl önce kurulan merkez, bu sürede ilgi çekmeyi başardı. Daha önce evinden dışarı bile çıkmayan emekliler, artık evlerinden alınıp merkeze getiriliyor ve talepleri doğrultusunda meslek edindirmeden okuma yazma, dini eğitim, musiki gibi farklı alanlara yönlendiriliyor.

Sağlık sorunu olan yaşlılarla da yakından ilgilenilen merkezdeki yaşlılar için son olarak cilt bakımı hizmeti de verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (GASMEK) görevli eğitmen ve öğrencilerle yaşlıları buluşturan uygulama sayesinde, cilt bakımının önemi ve enstrüman kullanımı teorik ve uygulamalı olarak gösteriliyor. Bir anlamda gençleşmeyi öğrenen emekliler, bu hizmetlerden de memnun olduklarını belirtiyor.

- "Dokunamadığımız insana hizmet vermemişizdir"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in "dokunmadığınız insana hizmet vermemişsinizdir" sözünden hareketle Aktif Yaşam Merkezi'nin kurulduğunu ve burada yaşlılara hizmet verildiğini söyledi.

Evlerinden araçla alınan ve merkeze getirilen emeklilere yönelik okuma yazma, meslek edindirme ve eğlence programlarının düzenlendiğini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Artık yeni bir hizmete daha başladık. Merkezimizdeki yaşlılarımıza herkese lazım olan cilt bakımı konusunda hizmet vermeye başladık. Çünkü bu konu yaşlılarımıza daha fazla ihtiyaç duyuyor. Mesela kışın dışarıya çıktığında rüzgar nedeniyle cildi daha çabuk çatlayabiliyor, canı yanabiliyor. Bizde burada cilt bakımı konusunu uygulamalı olarak göstererek eğitim veriyoruz."

Çelebi, eğitimlerin ve merkezdeki emeklilere yapılan cilt bakımının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) eğitici ve öğrenci olarak görev yapan uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Cilt bakımı eğitmeni Zerrin Yıldırım da yaşlılara yıpranan cildin nasıl canlandırılacağından kış bakımına kadar birçok konuda eğitim verildiğini dile getirdi. Bu konuda pratik çözümler anlatıldığına değinen Yıldırım, "Bazı egzersizleri anlatıyoruz. Bu egzersizler sayesinde yaşlılarımızın cildindeki yıpranmayı durdurma veya geciktirme sağlayabiliriz. Onları anlattık. Büyüklerimiz evlerinde de kendi başına yapabileceği şeyler gösterdik." diye konuştu.

Cilt bakımı yapılan yaşlılardan Nimet Özkan ise merkeze gelmeden önce hayatının daha sıkıcı olduğuna değinerek, merkezde ise zamanın daha hızlı ve eğlenceli geçtiğini dile getirdi.

En son cilt bakımını ne zaman yaptırdığını hatırlamadığını anlatan Özkan, "Bu hizmetlerden çok memnunuz. Cilt bakımını bile öğrendik. Cildimi rahatlamış hissediyorum. Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler