EGM'nin 50 ildeki suç çetelerine eş zamanlı 'Silindir' operasyonunda Konya'da 4 gözaltı

Türkiye genelinde organize suç örgütlerine yönelik başlatılan eş zamanlı 'Silindir' operasyonu kapsamında Konya’da KOM Şube Ekiplerince 4 kişi gözaltına alındı, ev ve adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca ve fişek ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından organize suç örgütlerine yönelik Türkiye genelinde 'Silindir' operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında Konya’da KOM Şube Ekiplerince yapılan çalışmada çok sayıda tabanca ve fişek ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı yapan suç örgütlerine yönelik ''Silindir'' operasyonu başlatıldı.

Ağlarına düşürdükleri kişiler üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemleri kullanarak haksız çıkar sağladığı belirlenen 18 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 55 suç grubuna yönelik "Silindir" kod adlı eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele çerçevesinde; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak olmak üzere toplam 50 ilde gerçekleştirilen operasyonda belirlenen 502 şüpheliden 400'ü yakalanarak gözaltına alındı.

konya-silindir.jpg

KONYA'DA EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyon kapsamında Konya Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken 17 adet Tabanca ve 330 adet fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.