Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

KIRŞEHİR (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi üyeleri, uygulamaya konulması planlanan öğretmen performans değerlendirme sistemine tepki gösterdi. İl...

KIRŞEHİR (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi üyeleri, uygulamaya konulması planlanan öğretmen performans değerlendirme sistemine tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika yönetici ve üyeleri basın açıklaması yaptı.

Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, öğretmene performans notu verilmesi uygulamasının eğitimcilerin moral ve motivasyonunu bozduğunu, saygınlığın zedelendiğini, vicdanları yaraladığını öne sürdü.

Performans değerlendirmesinin, herhangi bir analizin sonucu olmadığını ve neye hizmet ettiğinin bilinmediğini iddia eden Cebeci, şunları kaydetti:

"Öğretmenin performansının ölçülmesine neden gerek duyulduğu, kamuoyuyla ve sosyal taraflarla paylaşılmadığı gibi performans ölçümünün neye hizmet edeceği de ortaya konulmamıştır. Sonuçları hemen alınamayan bir süreçte, anlık veya kısa vadeli performans ölçümünün mümkün olmadığı görülmektedir. Öğretmenlere özgü bir performans sistemi oluşturma gayreti, eğitimin insan temalı bir ilişki ve iletişim hizmet alanı, insanı inşa etme zemini olduğu gerçeğini ıskalamayı beraberinde getirir. Eğitim-Bir-Sen olarak, performans değerlendirmesi başta olmak üzere, öğretmenlik mesleğindeki ve eğitimin sorunlarını derinleştiren uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Açıklama sırasında"Öğretmene not verme, öğretmenine değer ver" yazılı pankart açan öğretmenler, elerinde de "Öğretmenine değer ver”, “Performansa hayır” yazılı dövizler taşıdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :