Eğitim-Bir-Sen'den LGS uyarısı! Belirsizlik giderilsin

Eğitim-Bir-Sen'den LGS uyarısı! Belirsizlik giderilsin

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak LGS konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettiklerini duyurdu

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak, sınav takvimi gözetilerek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettik. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu henüz yayımlanmamışken, Milli Eğitim Bakanı katıldığı bir televizyon programında sınavda Türkçe dersinde dil bilgisi konularından soru sorulmayacağını ifade etmiştir" denildi.

Bakanlık tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığının ve ortada bir belirsizlik ortamının oluştuğunun belirtildiği açıklamada şunlar yer aldı:

"2020 yılı YKS sınavında sınav takvimi ve öğrencilerin sorumlu oldukları konularla ilgili değişikliklerin öğrencilerde meydana getirdiği motivasyon kaybı başta olmak üzere oluşturduğu olumsuz durum ve kamuoyu tepkisi dikkate alındığında belirsizliğin giderilmemesinin, aynı olumsuz sonuçların 2021 yılında LGS sınavına girecek öğrencilerde de meydana gelmesi ihtimalini artırmaktadır. Bakanlık, LGS konu içeriklerini somut ve net bir şekilde resmi olarak açıklamalıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.