Eğitim-Bir-Sen Konya'dan memur maaşı düzenlemesinde 'bürokratik vesayet' tepkisi

Eğitim-Bir-Sen Konya'dan memur maaşı düzenlemesinde 'bürokratik vesayet' tepkisi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin, memur maaş düzenlemeleri ile ilgili olarak, "Memur maaş düzenlemesinde yine bürokratik vesayet devreye girmeye çalışıyor" dedi. Metin, AKP'li trollere de tepki gösterdi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin, memur maaş düzenlemeleri ile ilgili olarak, "Memur maaş düzenlemesinde yine bürokratik vesayet devreye girmeye çalışıyor" dedi. AKP'li trollere de tepki gösteren Metin, "Biraz sağduyu… Bu tarz paylaşımlar ‘kime yarar!’ bir düşünün" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Geniş halk kitleleri ile Cumhurbaşkanımız arasındaki 'REİS' tanımlamasında kendisini bulan duygusal aidiyeti aşındırmaya çalışan bürokratik bir akıl var.

Şimdi oyun memur ve emeklileri üzerinden oynanıyor. Seyyanen artış TABAN AYLIK üzerinden yapılsa emekli de kazanacaktı. Ama O akıl devreye giriyor ve artış EK ÖDEME olarak formüle ediliyor. Ve emekliler küstürülüyor.

Yine Cumhurbaşkanımız 'en düşük memur maaşı işçi maaşından yüksek olacaktır.' diyor.

O akıl yine devreye girip temmuzda işçi ücretlerine yapılacak zammı gözden kaçırılarak Cumhurbaşkanımızın sözü yere düşürülmeye çalışılıyor.

Bu akıl ile Toplu Sözleşme'de çok kavga edeceğiz.

Bir de, AKP’li trollere bir sözümüz olacak, bakın AK Partili demiyorum. Memurlar için ‘beğenmeyen istifa etsin’ gibi paylaşımlar yapan trollere;

Lütfen Cumhurbaşkanımıza olan muhabbetimiz ile arasına girmeyin.

Biraz sağduyu…

Bu tarz paylaşımlar ‘kime yarar!’ bir düşünün.

Son olarak akademik ve idari personelimiz için ‘en kısa zamanda özel bir başlık açılmalı’ irademizin arkasındayız. Takip etmeye devam ediyoruz.

Sonuç olarak;

Siyaset üzerinde vesayet gücünü kaybeden bürokrasi şimdi siyasetin iradesini maniple ederek siyaseti itibarsızlaştırmaya zayıflatmaya çalışıyor.

Oyunu görüyoruz…

Bizim basiretimiz de Cumhurbaşkanımızın dirayeti de bu oyunu boşa çıkartacak güçtedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.