Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi Nazif Karlıer'le devam ediyor

Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi Nazif Karlıer'le devam ediyor

Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube 7. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Nazif Karlıer 15 oy farkla yeniden başkan seçildi

Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya 1 Nolu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Nazif Karlıer ve Hüseyin Turhan'ın aday olduğu Genel Kurul'da 88 oy alan Nazif Karlıer yeniden başkan seçildi. Hüseyin Turhan ise 73 oy aldı.

Eğitim Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu'na AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya il başkan yardımcısı Adnan Bahçeci, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, adaylar Nazif Karlıer, Hüseyin Turhan, yönetimleri ve çok sayıda delege katıldı.

Genel kurulda ise toplamda 162 delege oy kullandı. Oyların 1’i ise geçersiz sayıldı.

Bir 1 kişi, ayakta ve iç mekan görseli olabilir

Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yaptık” dedi.

"Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğzeden bir dayanışma hareketidir" diyen Karlıer, şöyle konuştu:

Bugün 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen haklarla sendikal faaliyetler yeni ve ileri bir mesafe kazanmıştır. 3600 ek göstergenin alınması, beklentileri karşılamaktan uzak olmasına rağmen, önümüzdeki dönemde iyileştirilmesi için çaba harcayacağımız Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması, sözleşmeli personele kadro verilmesi.

Bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, sadece ülkemiz için değil bütün dünya sendikacılığı adına da tarihî nitelikte kazanımlardır. DYK ücretlerinde artış sağlanması, Geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkartılması, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde haftada üç saat nöbet ücreti ödenmesi. Müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesinde mücadelemiz, girişimlerimiz, katkımız vardır.

Yeni müfredat programları ile eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp normalleştirilmesinde, okullara Kur’an ve Siyer derslerinin konmasında, öğretmene, öğretmenlik mesleğine saygınlık kazandırılmasında sendika olarak bizim etkimiz, katkımız vardır.

Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kazanımların altında imzamız vardır.

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

HÜSEYİN TURHAN: EBS’Yİ ZİRVEYE TAŞIYACAK, AKTİF, GÜÇLÜ VE RESMÎ YETKİYİ GERÇEK ETKİYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

“Sendikamızın temel ilkeleri doğrultusunda yol arkadaşlarımla beraber aday olduk” diyen Başkan Adayı Hüseyin Turhan ise, şunları söyledi:

Bugün buraya sadece bir rutini tamamlamak için toplanmadık. EBS’yi zirveye taşıyacak, aktif, güçlü ve resmî yetkiyi gerçek etkiye dönüştürmek için yola çıktık. Bizleri EBS çatısı altında toplayan Allah’a sonsuz şükürler olsun. EBS, hak ve adalet mücadelesinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Doğu Türkistan da bizim, Filistin de bizim.

Memur-Sen, bunun mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Küresel güçlere meydan okumakta Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen öncü olmuştur. Yeni dönemde sağduyu ile hareket edilecek. Kardeşlik hukukuna zarar getirilmeyeceğinin sözünü veriyoruz.

Üyeler ve delegeler seçimden seçime hatırlanmayacak. Şeffaflığının sözünü veriyoruz. Gün, umutları birleştirmenin günüdür. Biz, kırılan kalpleri tamir etmeye, kardeşliği en üst seviyeye taşımayı taahhüt ediyoruz. Bu sorumluluğu ifa için canla başla çalışacağız. Biz, vefalı insanız. Vefasızlık, bu teşkilata yakışmaz. Birlik ve beraberliği göstereceğiz.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar, gözlük ve iç mekan görseli olabilir

Bir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler