Eğitim-Bir-Sen Konya Başkanı Metin'den 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklaması! Takipçisi olacağız

Eğitim-Bir-Sen Konya Başkanı Metin'den 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklaması! Takipçisi olacağız

Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Şenol Metin, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak 3600 ek gösterge düzenlemesinde gösterdikleri çabayı işaret ederek, bundan sonraki yasama sürecini yakından takip ederek, katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi

Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şubesi Seydişehir'de üyeleriyle bir araya gelerek, 3600 olarak bilinen Ek Gösterge düzenlemesini değerlendirdi.

Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları ifadeleri kullandı:

4 yıldır gündemimize giren 3600 olarak bilinen ek gösterge süreci sona ermek üzere.
Tüm kamu görevlilerini kapsayacağı açıklanan 600 puanlık ek gösterge artışının, Memur-Sen’in Toplu Sözleşmedeki ısrarları sonucunda sağlandığı tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Yetkili Konfederasyonumuz ve hizmet kollarının tamamında yetkili olan sendikalarımızın teknik heyetleri ile kamu idaresi arasında gerçekleştirilen onlarca çalışma sonrası tekliflerimiz kamuoyunda ve siyasi iradece büyük kabul gördü. Bu kabulü ek gösterge çalışmasının paydaşı, amili olarak süreci etkin bir şekilde yürütmeye özen gösterdik. Memur-Sen ailesi olarak ek gösterge ile ilgili çalışmalarda tüm beklentileri ve hassas noktaları siyasi iradenin dikkatine sunduk, bürokratik mekanizmalarla değerlendirdik. Bu kabulün ve beklentinin sosyal, siyasal maliyet üretmemesi, iş barışının bozulmaması, adil bir şekilde sonuçlanması için kamu işvereni ve siyasi irade ile yoğun bir muzakere süreci yönetildi. Bilgi kirliliğini ve dezenformasyonu engellemek için de yoğun bir çaba gösterdik. 1-2 sorun alanı dışında başardığımızı söyleyebiliriz.

Resim

Cumhurbaşkanımızın 2018 'de 4 unvana yönelik 3600 ek gösterge çalışmasının yapılacağı sözünün, bugün Memur-Sen’in çabası ile 5 Milyon 300 bin kamu görevlisini ve emeklisini de kapsayan bir sonuca dönüştüğünün altını çizmek gerekir. 4 meslek grubuyla sınırlı bir çalışmanın tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini içine alacak şekilde kapsamın genişletilmesi, hassasiyetlerimizin dikkate alındığını gösteriyor. Tüm kamu görevlilerinin ek göstergesinin 600 puan yükseltilmiş olması, herkesin ek gösterge düzenlemesinde bir şekilde kendini bulabilmesi büyük bir başarıdır. Bu başarının mimarı Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızın Genel Merkezlerine, siyasi bürokratik aktorlere ve hususen Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Çalışma bir bütün olarak kamuoyu ile paylaşıldığında daha detaylı bir değerlendirme yapılacaktır. Ancak; tazminat yansıtma oranları muğlaklığını korumaktadır. Şube müdürleri ile ilgili düzenleme beklentileri karşılamamıştır. Fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterleri arasında eskiden beri varolan eşitsizlik bu düzenleme vesilesi ile düzeltilebilecek iken düzeltilmemiştir.

Tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması önümüzdeki dönem takip edeceğimiz bir süreç olacaktır.

Yetkili sendika olarak, çalışmanın iyileştirmeye açık alanlarında yapılacak düzenlemeleri bundan sonraki yasama sürecinde Genel Merkezimiz tarafından takip edilecektir. Mecliste komisyon ve Genel Kurul aşamalarında da katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Ek gösterge surecinin sona ermesi ardından Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmalar ile üniversite idari personelinin tayin sorununa odaklanacağız.

Çalışanların temsilcisi yetkili sendika ile devletin birlikte çalışma kapasitesini arttırması çalışanlar için aidiyet ve memnuniyet inşa eden uygulamalara zemin hazırlayacaktır.

Kamu yönetiminde iyi yönetim uygulaması olarak tarihe geçen bir sürecin mimarlarına tekraren teşekkür ediyor, Memur-Sen’i izlemeye devam edin diyorum.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.