Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Karaman:

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Karaman:

"Biz bu süreçte, bu terör örgütü mensuplarını kamu kurumlarından temizlerken, ayıklarken olağanüstü bir dikkat gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, "Biz bu süreçte, bu terör örgütü mensuplarını kamu kurumlarından temizlerken, ayıklarken olağanüstü bir dikkat gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak bir milyona yakın üyeleri ile Fetullahcı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak adlandırılan terör örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe olayının karşısında olduklarını belirterek, söz konusu günün gecesinden itibaren sendika üyelerinin darbeye karşı alanlarda olduklarını kaydetti.

Kanlı darbe girişimi sırasında şehit olan üyelerinin bulunduğunu ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Kanlı darbe girişimi sırasında Memur-Sen'e bağlı 17 üye ve üye yakını darbenin mağduru ve şehidi konumunda. Sendika olarak, biz sürece bu anlamıyla da katılan, kanlı darbe sürecini önleme, milli iradenin yanında duruşunu gösterme adına sahada yerini almış ve şehit vermiş bir kuruluşuz. Bu terör örgütünün 17-25 Aralık 'yargı darbesi' sürecinden itibaren ülke için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu, devlet yetkilileri her zaman ifade ettiler. Son olarak 2014 yılında bu yapı Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde terör örgütü olarak yerini aldı. Memur-Sen olarak her türlü şiddetin ve terörün karşısında olduk. Bu terör örgütünün de karşısında olduğumuzu her zaman söyledik. Bu terör örgütü, bilindik terör örgütlerinin dışında bir yapılanma gösterdi. Kamu kurumlarına farklı yöntemlerle sızma eylemi içinde oldu. Olmuş, bunu da öğreniyoruz. Pek çok kamu görevlisi bu nedenle açığa alınıyor. Biz bu süreçte devletin içinde hiçbir terör örgütü üyesinin var olmasını istemediğimiz gibi, bu terör örgütü mensuplarını kamu kurumlarından temizlerken, ayıklarken olağanüstü bir dikkat gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu dikkat gösterilmediği taktirde, sürecin zehirlenebileceğini, sürece şu anda var olan büyük kamuoyu desteğinin yaralanabileceğini düşünüyoruz. Sürecin, büyük bir özenle ve dikkatle yürütülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Memur-Sen olarak bizim vazifemiz kamu çalışma hayatı içinde var olan üyelerimizin ve kamu çalışanlarının haklarını ve hukuklarını korumak."

-"Başarı illüzyonu yaparak halkı kandırıyorlar"

Karaman, FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasına ait özel kurumlar içinde bir "başarı illüzyonu" algısının oluşturulduğunu belirterek, pek çok başarılı öğrencilerin bu okullara yönlendirilmesinin sağlandığını bildirdi.

Yapının bir şirket adı altında farklı illerde, farklı dershaneleri bir araya topladığını anlatan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı illerdeki başarı bir öğrenciyi hukuk fakültesini kazandı diye dershanelerin listelerinde, tabelalarında asılıydı. Öğrenci velileri de bu durum karşısında bu dershanelerin başarılı olduğunu düşünüyordu. Bu okulların yöneticilerine sormak lazım, 'Aldığınız bu öğrencilerin hangi aşamadan sonra siz devraldınız ve bu öğrencilere ne zamandan beri eğitim veriyorsunuz?' İlkokuldan bu yana mı? Yoksa başarılı, devlet okullarında iyi eğitim almış öğrenciyi, ortaokul TEOG sınavına girmeden, üniversite sınavına girecekken 12. sınıf öğrencilerine test tekniği ile ilgili birkaç uzmanlık sahası gösterip, ondan sonra 'Biz bu öğrenciyi yetiştirdik, başarılı yaptık' gibi illüzyonu topluma sunuyorlar ve özellikle öğrenci velilerini kandırıyorlar. 28 Şubat'la muhafazakar pek çok kurum örselenmesi, kapatılmasından sonra özellikle bu alan bu yapılanmaya bırakılmıştı. 28 Şubat bunları ayaklandırmak, diriltmek, diğerlerini de yok etmek için yapılmış bir darbe girişimi olarak duruyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :